ENOTA MAVRICA

Govekarjeva c. 18, 1292 Ig

01/ 28 02 384
01/ 28 02 383
gsm: 051 616 755

Poslovni čas enote: 6.00–16.30

 

Kapljice
vzgojiteljica: ERNESTA MAČEK
pom.vzgojiteljice: ANDREJA OKORN
 
Zvezdice
vzgojiteljica: KATARINA ŽEFRAN
pom.vzgojiteljice: ANKICA CUKOR
 
Lunice
vzgojiteljica: META BREGAR
pom.vzgojiteljice: TINA TRIPUNOVIĆ

  Enota Mavrica se nahaja v prenovljeni stanovanjski hiši. Ob stavbi sta dvorišče in igrišče. Enota ima razdelilno kuhinjo.

  Sredi Iga sončna hiša Mavrica stoji,
  radi pojemo, se igramo v njej otroci vsi.
  Smo kapljice majhne še in v pleničkah,
  Zvezdice hodimo že po stopničkah.
  Lunice smo spretne že, obuti znamo čeveljce.
  Vas zanima naš vsakdan?
  Mivka, vlakec, tobogan,
  Tek čez polja in čez gozd,
  še k račkam pridemo na most.
  So mamice mirne v službi lahko,
  saj v mavričnem vrtcu zares je lepo.

  ZAKLJUČNA PRIREDITEV - V DEŽELI KOLIŠČARJEV

  Pred davnimi časi je bilo v naših krajih Veliko jezero. Ljudje so živeli v hišicah na kolih. Bili so močno povezani z naravo. V njihovo življenje smo pokukali na zaključni prireditvi enote Mavrica. Hvaležni smo vsem družinam za številčno udeležbo ter vsem sodelujočim društvom in posameznikom, ki so nam pomagali ustvariti nepozabna doživetja.

  SLIKANJE Z VODO

  V vročih dneh najbolj prijajo igre z vodo. Za začetek smo se igrali slikarje. Namesto barve smo uporabili vodo. Nastajale so čudovite slikarije, ki so sčasoma izginjale, tako da nam ni in ni zmanjkalo prostora za ustvarjanje.

  KAPLJICE JUNIJ

  Še zadnjič smo si pomahali s prijatelji iz Ljubljane. Predstavili smo jim našo Slovenijo, z nami pa sta mahala tudi vodja glasbene šole Bučar, Simon ter učitelj Erik. Spoznali smo državno himno, zastavo in grb. Iskali smo znamenite kraje po zemljevidu in si jih ogledovali na fotografijah. Tolkli smo orehe in spekli slastno potico. Spoznali smo narodno nošo in v njej plesali ob zvokih harmonike, plesali smo slovenske ljudske plese in rajalne igre. Razveselili smo se dodatnega kotička v gozdu, ob naši hišici, ki nam ga je tudi pripravil Pavlinin očka.

  V DEŽELI KOLIŠČARJEV- LUNICE

  Spoznali smo življenje Koliščarjev, ki so nekoč živeli na Barju. Obiskala nas je lončarka, in nam pokazala kako se izdelujejo posode, seveda smo tudi mi poizkusili, in nam je šlo kar dobro od rok. Vsak otrok je izdelal svojo posodico. Skupaj z zeliščarkama, smo spoznavali različne zdravilne rastline in si skuhali čaj. Naučili smo se Koliščarski ples.

  Hopla, hopla - Zvezdice

  Hopla, hopla sem in tja, skače moja žogica … Kako smo bili veseli, ko smo v vrtec prinesli svoje žoge. Tako ni bilo nobenega prepira, kdo se bo lahko žogal. V pravljici smo spoznali Lizo in njeno najboljšo prijateljico – rdečo žogo. Rdeča žoga velikanka, pa je prišla tudi k nam na obisk in pri nas ostala. Vsak dan smo komaj čakali, da jo lahko »zbudimo« in se z njo zabavamo na mnogo načinov.
  Imeli pa smo tudi prave športne igre – tokrat kar v gozdu. Odtekli smo kros, premagovali ovire, ciljali s storži, in še in še. Konec pa je bil najslajši – sadna rezina in medalja!

  MI SMO EKO - igra z odpadno embalažo (ZVEZDICE)

  04.01.2019

  V mesecu novembru smo v skupini Zvezdice s polic umaknili igrače in jih nadomestili z odpadno embalažo, ki so nam jo priskrbeli starši. Spremembe smo bili zelo veseli, saj smo isto »igračo« lahko uporabili na veliko načinov in pri tem nam ni zmanjkalo idej.

  Jesen v duhu jeseni pri Zvezdicah

  10.12.2018

  Oktobra je v naše kraje prispela tetka Jesen in obarvala naravo v jesenske barve. Obiskala je tudi nas, otroke iz enote Mavrica in nas obdarila s slastnimi jabolki. Vzgojiteljice so za nas pripravile igre z jesenskimi plodovi, in v igralnici smo narisali jesensko drevo.

  OKTOBER PRI KAPLJICAH

  10.12.2018

  Prosti čas, ki je bil tema letošnjega Tedna otroka, smo v vrtcu namenili drug drugemu in se še bolj povezali tudi z otroki iz skupin Zvezdice in Lunice. Skupaj smo se igrali rajalne igre, telovadili na jesenskem poligonu, uživali pri igri v gozdu in ugotovili, da je lahko tudi vrtčevska ograja zanimiva igrača. Razveselili smo se tudi jabolk, ki nam jih je ob obisku podarila tetka Jesen. Prepevali smo jesensko pesmico o živalih, sodelovali pri deklamaciji o ježku, seznanili in poimenovali smo jesenske plodove in pridelke ter jih razvrščali v drevesni diagram.

  September pri Lunicah

  23.11.2018

  Po dolgih poletnih početnicah smo spet skupaj. Med poletjem smo zrastli in se preselili v skupino Lunice. Ker smo že dovolj veliki, smo se odpravili na naš prvi izlet z avtobusom. Šli smo na pohod na Rožnik. Vožnja z avtobusom je bila res nekaj posebnega! 

  Ker je bil september še zelo topel, smo se veliko sprehajali po polju. Malo smo tudi ustvarjali, s plastelinom razvijali prstke, s klavirjem pa naše glasilke.

  September pri Kapljicah

  23.11.2018

  Septembra smo v skupini Kapljice pozdravili tri nove prijatelje. Lepo smo jih sprejeli, jim pokazali igralnico in z veseljem z njimi delili naše igrače. Veseli smo, da se pri nas dobro počutijo.

  Sicer pa je bil september pri Kapljicah pester. Veliko smo se igrali, ustvarjali, risali, gnetli, peli, plesali in se zabavali. Vsak dan smo poskrbeli za gibanje na svežem zraku in tako poskrbeli, da so vsi bacili ostali zunaj. Ker smo zdravi in veseli, se bomo še veliko igrali!

  PRVIČ V VRTEC (Zvezdice)

  23.11.2018

  Zvezdice smo septembra prvič prestopile prag vrtca. Da bi čim manj pogrešali starše, sta nas Ana in Katarina naložili v ˝avtobuske˝ in odpeljali k račkam ali pa smo se odpravili na sprehod po poljski poti. Uživali pa smo tudi v igri s kamenčki. Po tako naporni dejavnosti nam je tudi malica zelo teknila.