ENOTA MAVRICA

Govekarjeva c. 18, 1292 Ig

01/ 28 02 384
01/ 28 02 383
gsm: 051 616 755

Poslovni čas enote: 6.00–16.30

 

Kapljice
vzgojiteljica: ERNESTA MAČEK
pom.vzgojiteljice: ANDREJA OKORN
 
Zvezdice
vzgojiteljica: KATARINA ŽEFRAN
pom.vzgojiteljice: ANKICA CUKOR
 
Lunice
vzgojiteljica: META BREGAR
pom.vzgojiteljice: TINA TRIPUNOVIĆ

  Enota Mavrica se nahaja v prenovljeni stanovanjski hiši. Ob stavbi sta dvorišče in igrišče. Enota ima razdelilno kuhinjo.

  Sredi Iga sončna hiša Mavrica stoji,
  radi pojemo, se igramo v njej otroci vsi.
  Smo kapljice majhne še in v pleničkah,
  Zvezdice hodimo že po stopničkah.
  Lunice smo spretne že, obuti znamo čeveljce.
  Vas zanima naš vsakdan?
  Mivka, vlakec, tobogan,
  Tek čez polja in čez gozd,
  še k račkam pridemo na most.
  So mamice mirne v službi lahko,
  saj v mavričnem vrtcu zares je lepo.

  Tralala, hopsasa, pustne smo šeme - Kapljice

  Februar je minil v pripravah na pustovanje. Takole pa so se predstavile naše maškare.

  Delavno in razigrano z rojstnodnevnimi praznovanji - Kapljice

  Skok v novo leto je bil v skupini naravnan v spoznavanju ljudske zgodbe Rokavička. Ob tem so otroci lepili, barvali in pripovedovali ob nastalem plakatu. Razveselili smo se tudi ob praznovanju z našimi slavljenci.

  Lunice - januar, februar

  Če nam prvi mesec novega leta s pravo zimo ni postregel, smo si jo pa sami ustvarili – s pomočjo likovne, glasbene in dramske umetnosti, ki jo je navdihnila pravljica o Mojci Pokrajculji. Vsebina te koroške pripovedke nas je izredno pritegnila. V pogovoru smo jo ustrezno dopolnjevali, jo z lutkami in malimi inštrumenti spontano preigravali ter jo uprizorili za otroke iz obeh oddelkov.

  Zimsko ustvarjanje - Zvezdice

  Poleg proste igre, se zelo razveselimo tudi likovnih dejavnosti. Všeč so nam barve, čopiči, … radi pa rišemo tudi s prstki. Ker nam narava ni pričarala prave zime, smo jo mi ustvarili na papir. Tulce pa smo spremenili v snežake.

  Lunice - december

  Koliko lepega smo v vrtcu doživeli v prazničnem decembru! Še pred vsemi dobrimi možmi nas je obiskal čarodej Jole Cole, ki je poskrbel, da so naše trebušne mišice delale, kot že dolgo ne. Tako nasmejani smo nato v enoti družno okrasili novoletno smrečico in se prepustili prazničnim melodijam. Razveselili smo se skrivnostnega Miklavževega presenečenja. Lovili smo prve snežinke in posejali božično žito. Pričeli smo z redno tedensko telovadbo v stekleni šolski avli. Likovno smo ustvarjali, peli in po zaslugi Lunine mamice spoznali rog, to zanimivo in glasno trobilo.

  Veseli december - Zvezdice

  Veseli december je bil v vrtcu zares vesel in poln različnih doživetij, ki so nam pričarali razposajene nasmehe na naše obrazke.
  Razveselil nas je prvi sneg in to veselje se je nadaljevalo z obiskom čarovnika, Joleta Coleta, ki je zganjal vragolije, take, da smo jokali od smeha.
  Ker je prav, da v prazničnem času polni hišo vonj po dišečih piškotih, smo se lotili tudi peke. Napekli smo polno skledo piškotov in si zraven skuhali božični čaj.

  Decembrsko pričakovanje - Kapljice

  V prijetnem pričakovanju zaključka leta in prihoda decembrskih dobrih mož smo ob pomoči starejših vrstnikov krasili smreko, vadili za peko piškotov, plesali in se veselili ob prepevanju.

  Narava v igralnici in zunaj - Kapljice

  Zadnji jesenski mesec je v naši igralnici prevladovala igra z naravnim materialom. Zaplesali smo z jesenskimi listi in raziskovali po senzorni košari, kjer so se skrivali zanimivi naravni plodovi. Zunaj smo si od blizu pogledali drevo in ga nato poustvarili v igralnici. Ob koncu meseca pa smo se podružili na ustvarjalni novoletni delavnici z našimi starši.

  Gasilci na obisku - Zvezdice

  V mesecu požarne varnosti so nas obiskali gasilci in nam predstavili svoje delo. Tudi mi smo za nekaj časa postali gasilci, saj smo z brizgo »gasili požar«, pomerili gasilsko čelado, svetili s svetilko in sedeli v gasilskem avtu. Na pomoč…

  Lunice - november

  Povabili smo se na Vzgojnice, pogovorno-izobraževalne delavnice MKLJ in prisluhnili zgodbam o prijateljstvu in lepem vedenju. Jedli smo slovenski tradicionalni zajtrk in si z navdušenjem ogledali lutkovno predstavo Kako je čebelica rešila zajčka. Igrali smo se matematiko. Kako? Preko igre smo šteli, razvrščali, spoznavali oblike in velikostne odnose. Prvič v vrtcu smo sedli na avtobus in se z njim odpeljali na obisk Gasilske brigade v Ljubljani. Gasilci so se za nas zelo potrudili, za spremstvo pa se zahvaljujemo Milični mamici.

  Lunice - september

  Lepo se je bilo znova vrniti v našo Mavrico. Poslovili smo se od Eve, ki nam je podarila veliko knjig in igrač, medse pa smo z veseljem sprejeli Elo. Spoznavali smo novo igralnico, se igrali socialne igre, barvali s čopičem,uživali v gozdu in z mamicami in očki v lutkovnem gledališču. Podali smo se na jesenski pohod v Iško Loko, katerega smo zabeležili tudi v knjižico Malega sončka. Za še več novih igrač in knjig se zahvaljujemo tudi Elini, Lunini in Larini družini. Uživamo pri igri in vsakodnevnem branju - tudi kot Ciciuhci.

  Teden otroka

  V tednu otroka, ki smo ga v naši enoti družno praznovali, je pri nas zavladal krompir. Prinesla nam ga je tetka Jesen, ko nas je obiskala. Vzeli smo si pravico do igre in ga skoznjo pobirali, umivali, pekli polovičke in jih ob spremljavi vesele glasbe s slastjo jedli. Iz krompirja smo naredili štampiljke in jih odtiskovali. S krompirjem pa smo še telovadili na poligonu in si ga poleg druge zelenjave ogledali celo v predstavi.

  SPET V VRTCU - Zvezdice

  Po dooolgih počitnicah smo se vrnili v našo Mavrico. Zdaj smo že tako veliki, da si lahko sami izdelamo igrače. V plastenke smo nalili vodo in jo obarvali s tušem. Tako imamo zdaj v naši kuhinji »sokove«, ki jih postrežemo ob različnih priložnostih.
  Zelo radi pa se igramo na našem igrišču, kjer je nov velik peskovnik.