ENOTA STUDENČEK

Troštova ulica 21, 1292 Ig
gsm: 051 632 204

Poslovni čas enote: 6.00 –16.30

Lunice (01/2802 453)
vzgojiteljica: KATARINA ŽEFRAN
pom.vzgojiteljice: ANKICA CUKOR

Zajčki (01/01 2802 451)
vzgojiteljica: MAJA MRAK
pom.vzgojiteljice: MATEJA KUMŠE


Kužki (01/2802 452)
vzgojiteljica: META BREGAR
pom. vzgojiteljice: TINA TRUPUNOVIĆ

 

  V enoti STUDENČEK so trije oddelki - kombiniran oddelek in oddelka II.starosti. Nahajamo se v prostorih starega centralnega vrtca, v cetru Iga. Bližnja okolica vrtca nam nudi pestrost raziskovanja našega kraja. Veliko časa preživimo v naravi, na svežem zraku, hodimo na sprehode v bližnji gozd in po poljskih poteh v okolici.

  Obroke nam pripravljajo v centralni kuhinji v Krimčku, v naši enoti pa imamo razdelilno kuhinjo.

  Zajčki-marec

  V mesecu marcu so nas razveselile ptice, ki so žvrgolele pod oknom naše igralnice. S svojim žvrgolenjem so privabile poglede skozi okno, zato smo se odločili, da se posvetimo življenju ptic. Veliko smo se naučili o njih, jih spoznavali in prepoznavali njihovo oglašanje. Izdelali smo jim vsak svojo ptičjo hišico in gnezdece. Tudi igralnico smo okrasili z lastovicami in pomladnimi cvetlicami. Veliko časa smo preživeli v naravi, gozdu, polju.

  Kužki - marec

  Na marčevskem koledarju smo pri številki 25 narisali srček in odštevali dneve do materinskega dne. Z mislimi na mamice in očke smo peli, plesali in likovno ustvarjali. Igrali smo na glasbene cevi, spoznavali, kdo je napravil Vidku srajčico in se tako pripravljali na ZOOM srečanje, ki bo po sili razmer izvedeno kasneje.

  Kužki - februar

  Koronavirus je zavladal v našem oddelku – na srečo samo kot rdeča nit raziskovanja in učenja preko igre. Še bolj se zavedamo, kako pomembno se je družiti v mehurčkih, kihati in kašljati v rokav, si pravilno umivati roke, zdravo jesti in se veliko gibati na svežem zraku. Nič nas ni strah, saj vemo, da imamo z vsem tem moč, da virus preženemo. K nam je zavil tudi pust, ko so v vrtcu plesale, se smejale in po Igu paradirale maškare.

  Zajčki - februar

  Prišel je težko pričakovani čas, ko smo ponovno prišli nazaj v vrtec. Prišli smo še z večjim veseljem, ker smo se s prijatelji srečali v novih prostorih naše enote. Hitro smo se navadili na novo igralnico, še posebej pa smo navdušeni nad igriščem. Februar zaznamuje Slovenski kulturni praznik, zato smo tudi mi spoznavali življenje Franceta Prešerna. Naučili smo se slovensko himno ter s tehniko trganke izdelali slovensko zastavo. Na pustni torek smo se spremenili v pustne šeme, ki so z rajanjem in plesom preganjale zimo.

  Zajčki - oktober

  Oktober smo pričeli s Tednom otroka s sloganom Odgovor je pogovor. V tem tednu smo se družili s sosednjo skupino Kužki. Imeli smo prireditev Pokaži kaj znaš, kjer smo se skupine predstavile s petjem, plesom in igranjem na glasbene cevi. Skupaj smo ustvarili jesensko sliko s tiskanjem listov. Odšli smo na pohod na Pungart, kjer smo uživali v iskanju jesenskih plodov. Jeseni v vrtcu ne moremo pričeti brez obiska Tetke Jeseni, ki nam je zaplesala svoj jesenski ples, vsakemu otroku pa je podarila jabolko.

  Zajčki - september

  V septembru so se na polju razcvetele sončnice. Zato smo tudi našo garderobo spremenili v polje sončnic, ki smo jih slikali po opazovanju. Veliko smo se igrali v gozdu, na polju, ob slabem vremenu pa smo našo igralnico spremenili v telovadnico ali v glasbeno učilnico, kjer smo uživali v igranju na glasbene cevi.

  Lunice - september

  Po poletnih počitnicah smo se vrnili v naš vrtec in medse sprejeli nekaj novih prijateljčkov. Z navdušenjem smo ustvarjali in uživali v igri s prijatelji. Obiskala pa nas je tudi teta Jesen in nas obdarila z obilico jesenskih plodov.

  Lunice - oktober

  Jesen je ravno pravi čas za kuhanje jabolčno-hruškovega kompota. Tudi ježek na svoje bodice nabada hruške in jih nosi v svoj brlog.
  Naše vzgojiteljice so nam odigrale pravljico Hrčkova hruška.

  Lunice - februar

  Po vrnitvi z dooolgih počitnic nas je v vrtcu čakalo velikooo dela. Praznovali smo Prešernov dan, rajali na pustni torek in ustvarjali srčke za praznik ljubezni. Vmes smo se na vrtčevskem hribu nadihali svežega zraka in razgibali naše nogice.

  Kužki v karanteni

  Koronavirus je že drugič zaprl vrata našega vrtca. Povsod je lepo, a še dobro, da je najlepše doma, kjer smo mesece preživljali tudi mi. Privoščili smo si slovenski tradicionalni zajtrk in si čas krajšali s sajenjem čebulice. Da bo kar najbolje rastla, smo ji peli pesmice. Znašli smo se Pod medvedovim dežnikom, si voščili zdravja in sreče v novem letu ter iskali babico Zimo. Da pa smo zrasli tudi mi in ne le čebulice, smo ugotovili na našem virtualnem srečanju.

  Kužki - oktober

  S skupnimi dejavnostmi na nivoju enote smo obeležili letošnji Teden otroka, ki se je s temo Odgovor je pogovor pridružil 30. obletnici delovanja TOM telefona. Izpostavljali smo pomen pogovora, kadar smo v stiski, s tistimi, ki jih imamo radi. Na prireditvi Pokaži, kaj znaš smo se otrokom iz skupine Zajčki pogumno predstavili s pesmijo, plesom in telovadbo, z aplavzom pa smo nagradili tudi njihov pevski nastop. Za en dan smo zamenjali vzgojiteljici, skupaj smo preživeli umetniško jesensko dopoldne, odšli smo na pohod do razvalin cerkvice sv.

  Kužki - september

  Še malo dišeč po morju, sladoledu in kremi za sončenje smo zakorakali v novo šolsko leto. Čisto po naše smo si uredili igralnico in se v njej prav lepo udomačili. Se trudimo biti malo bolj tiho, da ne zmotimo gospoda župana, ki zgoraj tipka. Medse smo prijazno sprejeli novega vrstnika. Utrjevali smo pravila za prijetno in varno sobivanje in pozdravili tetko Jesen – kot bi bilo včeraj, ko je bila nazadnje pri nas. Na jesenski pohod smo se podali v Iško Loko. Navijali smo še na Tour de France in tako vrhunsko kot Primož Roglič in Tadej Pogačar vrteli pedala še mi.