ENOTA SONČEK

Tomišelj 30, 1292 Ig

08/205 75 37
gsm: 031 388 173

Poslovni čas: 6.00–16.30

 

Želvice

vzgojiteljica: MATEJA MOŠKRIČ

pom.vzgojiteljice: TATJANA GORENČIČ

 

Metuljčki
vzgojiteljica: NIKA MARN LENARČIČ
pom.vzgojiteljice: OLGA BESEDIĆ

 

 


 

  Enota Sonček se nahaja v prostorih podružnične osnovne šole Tomišelj. V njej smo pričeli opravljati dejavnost 1. septembra 2009. Prostori se nahajajo v pritličju stavbe. V tem šolskem letu je v enoti 1 heterogen oddelek (starost otrok 3–6 let). Enota ima svoje igrišče, ki ga koristijo tudi šolski otroci. Vsi obroki se pripravljajo v centralni kuhinji v enoti Krimček na Igu.
  Zjutraj, ko se SONČEK zbudi,
  že prvi malček v vrtec hiti.
  Ko mamica mu srečno zaželi,
  prvo potičko v pleničko naredi.

  »Pridi fantek, se bomo igrali,
  skupaj še na druge otroke počakali.«
  Komaj čakamo, da pridejo vsi,
  tudi tisti večji, ki sami copate obujejo si.
  V veliki hiši sredi vasi
  cel kup otrok se novo pesmico uči.
  Ko prazen želodček se oglasi,
  kuharica kosilo na mizo odloži.

  Enkrat, ko malčki zrastejo in bodo »veliki«
  pa torbo na rame, da bodo v šolo odšli.
  Spodaj v vrtcu vse mirno že spi,
  zgoraj v šoli pa kar žubori.
                      (Nika Marn Lenarčič)

  NAS DECEMBER VZRADOSTI

  ZIMO, SNEG NAM PODARI.

  In res nam je mesec december podaril prvi sneg, ki nam je prinesel veliko veselja. Cel mesec so nam škratki pošiljali pošto in vsakič nas je čakalo presenečenje. Dočakali smo Miklavža, božička in dedka Mraza. Dobili smo darila in nekaj s čimer smo se posladkali. Ogledali smo si zelo zabavno predstavo Frice in Frace, pekli palačinke in šli skupaj s starši na nočni pohod. Zaslužili smo si praznike in dolge počitnice.

  JE NOVEMBER TUKAJ ŽE

  K TLOM SE SPUŠČAJO MEGLE.

  V teh meglenih dneh smo se spremenili v koliščarje in preko zgodb odkrivali, kako in kje so živeli, kaj so delali, se igrali,... odkrili, kako je nastalo Ljubljansko barje in zakaj na Šmarni gori prodajajo preste. Obiskali smo tudi gasilsko brigado v Ljubljani, kjer so nas prijazni gasilci vozili naokrog s čisto pravimi gasilskimi avtomobili. K nam na obisk pa so prišli čebelarji, nam povedali vse o čebelah in nam prinesli med za sladkanje.

  KO OKTOBER SE ZGLASI

  GROZDEK PRAV VSAK DOZORI.

  Kaj vse smo počeli in kam vse smo šli - odpravili smo se peš od Turjaka do Rašice, si ogledali Trubarjevo domačijo, obiskali Šolo zdravja in telovadili skupaj z babicami in dedki, pletli mrežo prijateljstva, ružili koruzo, nabirali in pekli kostanj ter še veliko drugih stvari.

  PA SEPTEMBER PRIKRAMLJA

  V VAS JESEN NAM PRIŠUMLJA.

  Težko smo se poslovili od lepega in toplega poletja. Prišla je jesen in pogumno smo zakorakali novim dogodivščinam naproti. Dobili smo nekaj novih prijateljev, odkrivali prijetne kotičke daleč naokrog, se igrali, peli, plesali,...