ENOTA SONČEK

Tomišelj 30, 1292 Ig

08/205 75 37
gsm: 031 388 173

 

Metuljčki
vzgojiteljica: NIKA MARN LENARČIČ
pom.vzgojiteljice: OLGA BESEDIĆ
 

  Enota Sonček se nahaja v prostorih podružnične osnovne šole Tomišelj. V njej smo pričeli opravljati dejavnost 1. septembra 2009. Prostori se nahajajo v pritličju stavbe. V tem šolskem letu je v enoti 1 heterogen oddelek (starost otrok 3–6 let). Enota ima svoje igrišče, ki ga koristijo tudi šolski otroci. Vsi obroki se pripravljajo v centralni kuhinji v enoti Krimček na Igu.
  Zjutraj, ko se SONČEK zbudi,
  že prvi malček v vrtec hiti.
  Ko mamica mu srečno zaželi,
  prvo potičko v pleničko naredi.

  »Pridi fantek, se bomo igrali,
  skupaj še na druge otroke počakali.«
  Komaj čakamo, da pridejo vsi,
  tudi tisti večji, ki sami copate obujejo si.
  V veliki hiši sredi vasi
  cel kup otrok se novo pesmico uči.
  Ko prazen želodček se oglasi,
  kuharica kosilo na mizo odloži.

  Enkrat, ko malčki zrastejo in bodo »veliki«
  pa torbo na rame, da bodo v šolo odšli.
  Spodaj v vrtcu vse mirno že spi,
  zgoraj v šoli pa kar žubori.
                      (Nika Marn Lenarčič)

  BODI EKO - OHRANI ČEBELO IN SMREKO

  30.11.2018

  Vključili smo se v natečaj ''Bodi eko - ohrani čebelo in smreko'', ter okrasili smreko s čebelami in panji. Na obisku so bili tudi čebelarji, ki so nam povedali veliko o ohranjanju čebel in nam prinesli tudi med, ki smo ga z veseljem poskušali. Razveselili smo se prvega snega in se predali zimskim radostim, vendar ne za dolgo. Odpravili smo se tudi na daljši sprehod proti ptičjemu gaju, kjer smo hodili po zmrznjeni zemlji, opazovali slano v senci in na soncu ter poslušali Iško.

  PROSTI ČAS V TEDNU OTROKA

  30.10.2018

  Ker je bila tema letošnjega Tedna otroka prosti čas, smo se odločili, da bomo počeli stvari, ki se jih počnejo otroci v svojem prostem času. Zato smo na obisk povabili babice, prijatelje iz enote Studenček, gledali risanke, se igrali, zabavali in pripravili kostanjev piknik. .

  SPET PRIŠLA JE K NAM JESEN

  30.09.2018

  Komaj smo dočakali, da naša enota spet odpre svoja vrata in da lahko pridemo v ''svoj'' vrtec. Šolarjem smo pomahali v pozdrav, sami pa smo se odpravili novim dogodivščinam naproti. Veliko smo se igrali, peli, plesali, risali, slikali, hodili na sprehode in tekali,... Ponovili smo tudi pravila, ki jih moramo upoštevati in se naučili deklamacijo, ki nam pomaga, da si jih zapomnimo. Ker so bili začetki naporni, smo se veliko sproščali ob vodeni vizualizaciji in se masirali.