ENOTA HRIBČEK

Golo 37, 1292 Ig

gsm: 051 632 241

Poslovni čas enote: 5.30–16.30

 

Bibe (01/ 36 02 275)
vzgojiteljica: MARINKA KRALJIČ
pom.vzgojiteljice: ANDREJA GERMEK
 
Pikapolonice (01/ 36 02 273)
vzgojiteljica: VALERIJA VIRANT
pom.vzgojiteljice: MARJANA LENIČ
 

Polžki (01/ 36 02 277)
vzgojiteljica: URŠA TEGELJ
pom.vzgojiteljice: ANJA PERČIČ
 
Ježki (01/ 36 02 274)
vzgojiteljica: NINA KOVAČIČ
pom.vzgojiteljice: JOŽICA JANČAR

Kuhinja (01 36 02 272)
vodja kuhinje: NATAŠA CIBER
  Na planoti ob vznožju Kureščka in Mokrca deluje enota vrtca Hribček. V njej obratujejo 4 oddelki vrtca. Vsi obroki se pripravljajo v lastni kuhinji.

  Obnovljene in prizidane prostore si delimo s podružnično šolo Golo, prav tako tudi travnato in asfaltirano igrišče. V stavbi prevladuje pozitivno počutje ter povezovalni duh. Otroci vseh skupin se veliko družimo med seboj, prav tako pa tudi otroci vrtca in učenci šole. Drug drugemu prirejamo različne prireditve ter s tem krepimo samozavest ob javnem nastopanju. Veliko si pomagamo med seboj, pa naj si bo to igra ali le vzor. To pa pozitivno vpliva tako na starejše otroke, ki pridobivajo občutek odgovornosti, kot na mlajše otroke, ki poleg pomoči pridobivajo tudi moralno podporo, ob vsem tem pa si na prijeten način krepijo samozavest in si v varnem okolju poiščejo svoje mesto v skupnosti.

  V veliki meri v enoti izkoriščamo možnosti za bivanje na prostem. Kadar je le mogoče, se igramo zunaj, hodimo na sprehode, raziskujemo gozd in travnik ter sočutno pogledujemo proti megli v kotlini.

  Vrtec živi z okoljem, pri domačinih smo vedno lepo sprejeti, udeležujemo pa se tudi različnih prireditev, ki se v kraju odvijajo.

  Pikapolonice v novem šolskem letu

  Septembra smo Pikapolonice spoznale zgodbico Pika išče pike. V trenutku nam je prirasla k srcu, zato smo jo v skupini pogosto poslušali, si ogledali lutkovno predstavo in jo celo sami uprizorili. Igrali smo na male inštrumente, hodili na sprehode, se igrali na igrišču in imeli mini piknik na prostem. Pri Ježkih smo si ogledali njihove utrinke iz Kekčeve dežele, si ogledali njihovo lutkovno predstavo, razgibali pa smo se tudi v telovadnici.

  Ježki v novem šolskem letu

  Na začetku šolskega leta smo se Ježki odpravili v Kekčevo deželo in tam preživeli čudovit dan.
  Že pred tem smo si skupaj s Pikapolonicami in s Polžki nabirali kondicijo, ko smo se odpravili na skupni pohod skozi Hrastje, na poti pa uživali tudi v mini pikniku.
  Na prostem smo se zabavali v vsakem vremenu, ko je bilo vetrovno, smo se z vetrom in s papirnatimi trakovi navdušeno igrali.

  Pri Bibah že plešemo in rajamo

  Male Bibe se uvajamo že mesec dni. Na začetku nam je bilo kar težko, tako otrokom, staršem in tudi nam vzgojiteljicam. Potočili smo kar nekaj solzic in se tudi nasmejali. Zdaj nam gre že tako dobro, da skupaj rajamo, pojemo, ustvarjamo in se igramo. Zares se imamo lepo.

  POLŽKI RASTEMO, SPOZNAVAMO, UTRJUJEMO …

  September je hitro minil. Navadili smo se novih prostorov, prijateljev in vzgojiteljic. Veliko smo delali na tem, da smo se spoznali. Sklenili smo veliko novih in utrdili stara prijateljstva. V tem mesecu smo praznovali dva rojstna dneva. Poslovili pa smo se tudi od deklice, ki je odšla v drug vrtec. Veliko smo se igrali zunaj, ker smo želeli izkoristiti še zadnje tople dni. Opravili smo že prvi daljši sprehod v okolici vrtca. Opravili smo ga skupaj z otroki skupin Pikapolonice in Ježki.

  Kaj pa smo pri Bibah počeli maja?

  V maju smo Bibe skupaj s Pikapolonicami telovadile na čisto pravem športnem dopoldnevu, tekle na mini krosu in za naše športne dosežke prejele tudi medalje. Veliko smo se igrale z žogicami, prepevale in poslušale kratke zgodbice.

  Aprilske Bibe

  Aprila smo pri Bibah veliko ustvarjali, se igrali, uživali v predstavi Trije metulji. Skupaj s starši pa smo na prostem sadili tudi rožice.

  Dočakali smo poletje - Polžki

  Otroci iz skupine Polžki smo junija odšli na lutkovno predstavo na srednjo vzgojiteljsko šolo v Ljubljani, na obisku smo imeli mamico, ki nas je seznanila z madžarskim jezikom, in očka, ki nam je predstavil modelarsko letalo. Obeh obiskov smo bili zelo veseli, ob vsem tem pa smo spoznavali ustrezno bivanje na soncu, izdelali dva plakata na to temo, uživali v igri z vodnimi balončki, dobili medaljo za projekt Ciciuhec.
  Skupaj s starši pa smo se od šolskega leta poslovili s piknikom in z gibalnimi igricami.

  Polžki v maju

  Maja smo pri Polžkih odšli na kros v Vrbljene, uživali smo na dežju, telovadili tudi v igralnici, na obisku pa smo imeli tudi mamico, s pomočjo katere smo v igralnici ustvarili čisto pravo pisarno.

  LEPO SE IMAMO TUDI V DEŽJU

  Deževen mesec maj smo posvetili predvsem spoznavanju sebe in svoje družine. Vsak otrok si je izdelal svojo knjigo, v katero smo lepili fotografije otrok in njihove družine, ter še veliko drugih zanimivih stvari. V petek, 17. 5. 2019, smo izvedli športno dopoldne skupaj z otroki iz skupine Bibe. Najprej smo izvedli tek, nato še nekaj športnih iger na igrišču. Vsako nalogo smo tako dobro opravili, da smo si na koncu prislužili medalje.

  APRIL NA PROSTEM (Pikapolonice)

  05.06.2019

  Mesec april nam je ponudil kar veliko sončnih dni, zato smo veliko časa preživeli na travniku, v gozdu in na igrišču. Izvedli smo dan odprtih vrat enote Hribček, ki je potekal kar v gozdu. Sodelovali smo tudi na Velikonočni razstavi v Vrbljenu. Izdelali smo velikonočno dekoracijo. Veliko smo se tudi igrali igre, kjer smo spoznavali in utrjevali znanje barv.

  Mini počitnice (enoti Studenček in Hribček)

  19.05.2019

  Utrinki z marčevskih mini počitnic - skupine Polžki, Ježki, Kužki, Zajčki.

  Gozdni april (Polžki)

  19.05.2019

  April smo posvetili spoznavanju gozda, ob tem pa so nas zabavali gozdni škratki. Gozd smo obiskali skupaj s Pikapolonicami, se tam igrali in ob tem ne le uživali, temveč razvijali tudi gibalne spretnosti, poznavanje gozdnih živali in razvijanje skrbnega odnosa do živali. Gozd smo naslikali s tempera barvami, okvirje za svoje slike pa izdelali iz paličic, ki smo jih na prostem sami nabrali. V gozdu smo izdelali še domišljijska ptičja gnezda, ptice pa tudi opazovali in poslušali. Škratke, ki so nas pri vsem tem spremljali, smo čisto sami izdelali iz papirja.

  Marca pri Polžkih

  19.05.2019

  Marca smo pri Polžkih uživali na snegu, praznovali 3 rojstne dneve, izdelali svoje slikanice, sodelovali v Niveinem projektu modrih src, z navdušenjem dočakali pust ter nastopili z dramatizacijo pravljice Zlatolaska in trije medvedki..
  Obiskala nas je knjižničarka in nam povedala nekaj pravljic, na prakso pa smo sprejeli tudi dijakinje, ki so nas med drugim razveselile z didaktično igračo Kaj žaba je.

  Bibe marca

  14.05.2019

  V marcu smo praznovali pust in se v vrtcu našemljeni igrali in zabavali. Veliko časa smo preživeli na prostem. Ogledali smo si travnik, spoznali prve znanilce pomladi, ko pa nam jo je zagodlo vreme, smo si čas krajšali v telovadnici.

  Strani