ENOTA HRIBČEK

Golo 37, 1292 Ig

gsm: 051 632 241

Poslovni čas enote: 5.30–16.30

 

Bibe (01/ 36 02 275)
vzgojiteljica: NINA KOVAČIČ
pom.vzgojiteljice: JOŽICA JANČAR
 
Pikapolonice (01/ 36 02 273)
vzgojiteljica: MARINKA KRALJIČ
pom.vzgojiteljice: ANDREJA GERMEK
 

Polžki (01/ 36 02 277)
vzgojiteljica: VALERIJA VIRANT
pom.vzgojiteljice: MARJANA LENIČ
 
Ježki (01/ 36 02 274)
vzgojiteljica: URŠA TEGELJ
pom.vzgojiteljice: ANJA PERČIČ

 
Kuhinja (01 36 02 272)
vodja kuhinje: NATAŠA CIBER
  Na planoti ob vznožju Kureščka in Mokrca deluje enota vrtca Hribček. V njej obratujejo 4 oddelki vrtca. Vsi obroki se pripravljajo v lastni kuhinji.

  Obnovljene in prizidane prostore si delimo s podružnično šolo Golo, prav tako tudi travnato in asfaltirano igrišče. V stavbi prevladuje pozitivno počutje ter povezovalni duh. Otroci vseh skupin se veliko družimo med seboj, prav tako pa tudi otroci vrtca in učenci šole. Drug drugemu prirejamo različne prireditve ter s tem krepimo samozavest ob javnem nastopanju. Veliko si pomagamo med seboj, pa naj si bo to igra ali le vzor. To pa pozitivno vpliva tako na starejše otroke, ki pridobivajo občutek odgovornosti, kot na mlajše otroke, ki poleg pomoči pridobivajo tudi moralno podporo, ob vsem tem pa si na prijeten način krepijo samozavest in si v varnem okolju poiščejo svoje mesto v skupnosti.

  V veliki meri v enoti izkoriščamo možnosti za bivanje na prostem. Kadar je le mogoče, se igramo zunaj, hodimo na sprehode, raziskujemo gozd in travnik ter sočutno pogledujemo proti megli v kotlini.

  Vrtec živi z okoljem, pri domačinih smo vedno lepo sprejeti, udeležujemo pa se tudi različnih prireditev, ki se v kraju odvijajo.

  April - Pikapolonice potujemo z vlakom

  Končali smo z izdelavo našega vlaka. Na železniški postaji smo zgumbi kupili vozovnice, se posedli vsak na v svoj vagonček in se odpeljali na izlet.

  Marec pri Pikapolonicah

  Izdelovali smo darilca za materinski dan in dokončali lokomotivo za naš vlak. Preizkusili smo spretnost v rezanju s škarjami ter praznovali rojstni dan.

  VARUJMO NAŠ PLANET (Ježki)

  Mesec april je bil za nas zelo kratek mesec, poleg tega, da smo ponovno ostali doma, so bile pred nami še prvomajske počitnice. Kljub kratkosti meseca, sva se potrudili, da smo se veliko novega naučili. Zaključili smo projekt, kjer smo spoznavali človeško telo in začeli novega, kjer se bomo veliko naučili o varovanju okolja. Začeli smo s Svetovnim dnem Zemlje, ki smo ga praznovali 22. 4. 2021. Unicef je za nas pripravil dejavnost, ki smo jo lahko izvedli za uvod. Pogovarjali smo se o tem, kaj vse lahko naredimo, da ohranimo naš planet čist.

  Pomlad pri nas (Polžki)

  Ko je pomlad že dobro prišla v naše kraje, smo jo želeli prinesti tudi v igralnico, zato smo ustvarili dekoracijo, ki zdaj krasi naše prostore v vrtcu.
  V tednu ob svetovnem dnevu Zemlje smo sodelovali v Unicefovem projektu in skupaj spoznavali različne načine ohranjanja našega planeta čistega, spoznavali smo tudi, zakaj je to pomembno. Našo Zemljo smo naslikali, 22. aprila praznovali njen rojstni dan, tistega dna pa smo se odpravili tudi na čistilno akcijo skozi vas. Odpadke smo zavzeto pobirali in si zares želeli, da bi jih nabrali manj.

  Marec pri Polžkih

  Pri Polžkih smo se marca še igrali na snegu, raziskovali smo okolico vrtca, v igralnici pa plesali, se igrali, praznovali rojstni dan, prepevali in uživali v igranju na glasbene cevi.
  Konec meseca smo se s pomočjo aplikacije ZOOM srečali s knjižničarko, ki nam je predstavila nekaj pravljic. Kljub temu, da se z njo niso mogli srečati v živo, smo njene pravljice z veseljem poslušali.

  Pomladno dogajanje (Bibe)

  Aprila smo se pri Bibah veliko ukvarjali z glasbo, igrali smo na harmoniko, na kitaro in na sintisajzer, prepevali smo in naše petje spremljali tudi z malimi inštrumenti.
  Zabavali smo se z baloni, se igrali z novimi igračami, konec meseca pa ob pravljici spoznavali pomen čistega okolja in za okolje skrbeli tudi sami. Sodelovali smo v Unicefovem projektu Obnovimo našo Zemljo, naš planet smo narisali, ga pobarvali, zapisali preproste načine, s katerimi lahko vsak dan skrbimo za čist planet. Dan Zemlje pa obeležili še s čistilno akcijo v okolici vrtca.

  Marec pri Bibah

  Pri Bibah smo se tudi v marcu imeli zelo lepo, izdelovali smo pomladno dekoracijo, se kljub temu še vedno zabavali tudi na snegu, ko je ta skopnel, smo navdušeno iskali trobentice in druge cvetlice.
  Po barvi smo razvrščali različne predmete, telovadili smo v igralnici in v telovadnici in hodili na sprehode.
  Z Zoom aplikacijo smo si ogledali tudi pravljično urico s knjižničarko, seveda smo pogrešali njen obisk v živo, a smo tudi na daljavo z njo preživeli prijetno dopoldne.

  PISAN MAREC (Ježki)

  Mesec marec je bil vremensko zelo pisan mesec. Poleg toplega pomladnega vremena, nas je še nekajkrat presenetil sneg, ki smo se ga zelo razveselili. Ko se nismo zabavali na prostem, smo odšli v telovadnico ali pa spoznavali človeško telo. Spoznali smo okostje, srce, nalezljive in nenalezljive človeške bolezni. Izdelali smo virus in stiropora. Podrobno smo spoznavali čutila in s praktičnimi vajami spoznali, da so čutila vse tisto s čimer spoznavamo in zaznavamo svet. Konec meseca je Mestna knjižnica Ljubljana za nas organizirala pravljično urico na sedaj sodoben način.

  ROJSTNI DNEVI (Ježki)

  V tej mapi so fotografije iz praznovanj rojstnih dni tistih otrok, ki so ga imeli v času karantene, praznovali pa smo jih ob vrnitvi nazaj v vrtec.

  KOOOOOONČNO NAZAJ (Ježki)

  Zelo smo se razveselili vrnitve nazaj v vrtec. Kar hitro smo se zagnali v delo, saj se moramo veliko novega naučiti. Začeli smo s spoznavanjem Prešerna. Izdelali smo plakat in brali njegovi knjigi Povodni mož in Zdravljica. Sledilo je praznovanje pusta. Okrasili smo igralnico, garderobo, na pusti torek pa smo pripravili modno revijo pustnih mask ter pustni ples. Spremljajo nas je toplo pomladno vreme, zato smo veliko časa preživeli na igrišči, okoliških travnikih, …

  Februar pri Pikapolonicah

  Vrnili smo se nazaj v vrtec. Seznanili smo se s slovenskim kulturnim praznikom, poslušali himno in barvali zastavo. Ogledali smo si lego animacijo Povodni mož. Izdelali smo nagajive pustne kape, na pustni torek pa smo preoblečeni v maškare preganjali zimo. Praznovali smo rojstne dneve. Lepo vreme smo izkoristili za igre na prostem.

  Oktober - Pikapolonice

  Nov mesec se je začel zelo pestro, saj smo oktober začeli s Tednom otroka. Veliko smo se pogovarjali, urejali slike v pravilnem zaporedju, plesali in se imeli lepo.

  NOVO ŠOLSKO LETO (PIKAPOLONICE)

  Novo šolsko leto smo začeli v novi igralnici Pikapolonice. Dobili smo nekaj novih prijateljev. Vreme je bilo skoraj cel mesec lepo, zato smo izkoristili vsak dan za igro na igrišču ali travniku, ter obiske na bližnji kmetiji.
  Praznovali smo tudi tri rojstne dneve in imeli plesno zabavo.
  Skozi mesec september smo počasi osvežili pravila v vrtcu, ki smo jih med počitnicami malo pozabili.

  Rojstni dnevi pri Polžkih

  V času, ko je bil vrtec zaprt, je kar nekaj otrok iz naše skupine slavilo svoj rojstni dan.
  V vrtcu teh trenutkov takrat žal nismo mogli praznovati, smo pa vse to nadoknadili, ko smo se v vrtcu spet srečali.
  Januarja in februarja smo tako v skupini pogosto imeli praznovanja, utrinke vseh teh praznovanj pa smo zbrali v tej mapi.

  Pesniki in pisatelji v skupini Polžki

  Februarja smo se v skupini Polžki najprej posvetili slovenskemu kulturnemu prazniku, spoznali smo Franceta Prešerna, poslušali Zdravljico. Potem smo nekaj dni posvetili pustni zabavi in pripravam nanjo, konec meseca smo se prelevili v čisto prave pisatelje in pesnike, ob spoznavanju Slovenije smo namreč izdelovali svojo lastno slikanico. Februar je imel preprosto premalo dni, zato smo s tem nadaljevali še marca.

  Strani