ENOTA KRIMČEK

Cesta na Kurešček 70, 1292 Ig

GSM: 041 667 763 

Poslovni čas enote: 5.30–16.45

 

UPRAVA

01 2802 330 (tajništvo),         
01 2802 385 (ravnatelj), ravnateljica@vrtec-ig.si
01 2802 335 (pom.ravnatelja), pom.ravnateljice@vrtec-ig.si
01 2802 333 (računovodstvo), racunovodstvo@vrtec-ig.si
01 2802 333 (knjigovodstvo), knjigovodstvo@vrtec-ig.si
01 2802 329 (svetovalna služba), svetovalna.sluzba@vrtec-ig.si
01 2802 332  (dodatna strokovna pomoč), vzgojitelj.dsp@vrtec-ig.si                
01 2802 337 (OPZHR), opzhr@vrtec-ig.si
 
 

KUHINJA

01 2802 336 (vodja kuhinje), kuhinja.krimcek@vrtec-ig.si
 

Lisičke (01/ 28 02 386)
vzgojiteljica: MATEJA KRAMAR, STAŠA GOLOB
pom.vzgojiteljice: LAE GOLAR

Mravlje (01/ 28 02 387)
vzgojiteljica: MAJA ČUDEN
pom.vzgojiteljice: PETRA PETROVČIČ

Veverice (01/ 28 02 388)
vzgojiteljica: POLONA ZRIMŠEK
pom.vzgojiteljice: ANA LENARČIČ

Ribice (01/ 28 02 389)
vzgojiteljica: JANA KRISTAN
pom.vzgojiteljice: NATAŠA JAKIČ

Sovice (01/ 28 02 390)
vzgojiteljica: VLASTA KOLAR
pom.vzgojiteljice: ŠPELA LEGIN

Račke (01/ 28 02 391)
vzgojiteljica: NADJA SKUBIC
pom.vzgojiteljice: PETRA JANEŽIČ

Miške (01/ 28 02 392)
vzgojiteljica: LIDIJA KRAŠEVEC
pom.vzgojiteljice: ANDREJA RUPERT

Mucki (01/ 28 02 396)
vzgojiteljica: MAJA ŠULIGOJ
pom.vzgojiteljice: NINA MLAKAR

Žabice (01/ 28 02 397)
vzgojiteljica: MILENA MIKEC
pom.vzgojiteljice: SAMANTA MAVEC

Čebelice (01/ 28 02 395)
vzgojiteljica: ANDREJA CIMPERMAN
pom.vzgojiteljice: TAJDA SCHÖNLIEB

Ptički (01/ 28 02 394)
vzgojiteljica: ANITA ZALETELJ
pom.vzgojiteljice: NUŠA JAPELJ

Medvedki (01/ 28 02 393)
vzgojiteljica: ANDREJA OKORN
pom.vzgojiteljice: ANA ARHAR 

  Enota Krimček, se nahaja v neposredni bližini gozda, sredi narave, ob cesti na Kurešček. Vrtec ima 12 oddelkov, v letošnjem letu imamo 5 oddelkov I. starostnega obdobja in 7 oddelkov II. starostnega obdobja. Igralnice I.starosti se nahajajo v pritličju, II.starost pa ima prostore v nadstropju. Vsi prostori za otroke so opremljeni po najnovejših standardih. V enoti je knjižnica, večnamenski prostor, telovadnica, kabineti za izvajanje individualnih dejavnosti; zunanjost vrtca pa je urejena v lepo in opremljeno otroško igrišče. V stavbi ima svoje prostore tudi uprava, centralna pralnica in centralna kuhinja, ki pripravlja obroke za enote Krimček, Studenček, Mavrica in Sonček.
   
  1. trakt
  Na gozdni jasi, ob robu gozda, poleg večje luže, živijo male gozde živali. To so veverice, mravlje, lisice ter ribice.
  Najstarejša skupina otrok so ribice, ki bodo v tem letu dopolnile 4 leta. Otroci so živahni, zvedavi, radovedni in vedno pripravljeni na nova raziskovanja. Tudi trma jim ni tuja.
  Otroci v oddelkih Lisičke, Mravlje in Veverice  so stari stare 1–2 leti. Septembra so prvič prestopili vrtčevski prag in odkrivajo zanimivosti bivanja v vrtcu. So mali raziskovalci, ki radi skačejo, poslušajo pesmice, rajajo in veliko objemajo.
  Skupno vse skupinam je veselje, smeh in glasba, zato radi skupaj zapojemo in zaplešemo. Tudi nagajivost nam ni tuja in to vzgojiteljice dobro vedo.
  2. trakt
  Na drugem traktu domujemo male Miške in Račke ter starejše Sovice. Miške ter Račke smo vesele, igrive in nagajive, starejše Sovice pa radovedne in ustvarjalne. Skupaj preživimo veliko časa, zato smo postali že pravi prijatelji. S svojimi vragolijami vzgojiteljicam popestrimo dan in skupaj ustvarjamo lepe spomine.
  3. trakt
  Smo veseli, razigrani,
  Smo otroci - velikani.
  Tukaj jemo, tukaj spimo,
  predvsem se radi veselimo.

  Razdeljeni smo v skupini,
  malih Žabic in Mačkonov,
  na 3. trakt so nas naselili,
  tam vse polno je balonov.

  Radi smo del vrtca Ig,
  ki zelo je nov in šik.
  Ko pa bomo res veliki,
  bomo skupaj le še na sliki.
  4. trakt
  Za devetimi gorami, za devetimi vodami, v osrčju gozda in daleč od mestnega vrveža,  je prebivalo skupaj 24 Ptičkov, 18 Medvedkov ter 23 Čebelic. Vsak dan so se igrali različne igre, najraje skrivalnice,ter igre v katerih so si razgibali svoje tačke, krila in tipalke. Kadar so bili prijatelji od igre že pošteno utrujeni, so si najraje privoščili sladek med. Toda nekega dne, ko so vsi planili v shrambo, da se spet posladkajo, spoznajo, da medu ni več. Kakšna tragedija! Zberejo se na jasi ter skujejo načrt. Zaradi njihovega dobrega sodelovanja in medsebojne povezanosti, so med zopet našli ter se sladkali do konca svojih dni.

  PLASTELIN (Ribice)

  Igra s plastelinom je trenutno najbolj aktualna in sprejeta umirjena dejavnost v naši skupini. Ravno zato smo poleg proste igre z njim uvedle tudi vodeno igro.  Iz njega smo si naredili spiralo in s slamico, po poti pihali kroglico iz stiroporja. Iz plastelina smo na delovne liste oblikovali tudi like in spoznavali njihovo obliko. Spoznavali smo tudi številke in se učili šteti.

  IGRA S PRIJATELJI (Ribice)

  Igra na prostem je še vedno najbolj zaželena. So se pa že oblikovale prve skupinice med igro. Radi kuhamo in strežemo pijačo. Se tudi večkrat skregamo ampak se tudi zopet spoprijateljimo.  Spoznali smo kdo vse se izleže iz jajc. Izdelali smo si tudi svojo trganko, lepljenko jajce.

  ZOPET SKUPAJ (Ribice)

  Minil je karantenski čas in ponovno smo skupaj.  Veseli, da se zopet vidimo in se družimo smo se igrali prosto igro po kotičkih.  Spoznali smo klovna Jurija in njegove barvne  lasulje preko kamišibaja. Ob ilustracijah smo se naučili sami obnoviti zgodbo. Ponovili smo naučene  barve ter se naučili  imena dni v tednu. Najraje pa imamo striženje po črticah s škarjami.

  JESEN (Ribice)

  Oktober je zelo hitro minil. Veliko smo se igrali socialno družabne igre ter družabne igre za mizo. Spoznavali smo letne čase in se usmerili predvsem v jesen. Igrali smo se z drevesnim diagramom, spoznavali smo kaj je značilno za ta letni čas in kaj ne. Okrasili smo si igralnico z jesenskim listjem ter se preizkusili v vožnji s poganjalčki, v večnamenskem prostoru.

  SKUPINA RIBICE

  Začelo se je novo šolsko leto in preselili smo se v novo igralnico. Smo glasne ribice, ki rade raziskujemo, zato se veliko gibamo zunaj.  V skupino smo sprejeli tudi nekaj novih, malo mlajših otrok, ki so se že vključili v novo okolje.  Preizkusili smo se v plezanju po igralih, vožnji s kolesi in poganjalčki. Raziskovali smo okolico vrtca in iskali muco Copatarico. Poslušali smo dežne kaplje in se naučili deklamacijo o dežju. Najraje pa imamo našo teraso.

  ŠPORTNI MAJ (Medvedki)

  V mesecu maju, smo se posvetili predvsem športu na prostem, saj smo tople in sončne dneve že težko čakali. Neko dopoldne nas je pot peljala na bližnji travnik, kjer smo ga raziskovali. Ob prihajajočem prazniku športa smo si organizirali kros in športne igre. V krosu smo se pomerili v hitrosti, v športnih igrah pa smo izkazali svojo vztrajnost. Ko pa nas je ujel dež smo izkoristili telovadnico in bili tudi tam športno aktivni.

  POMLAD V ODDELKU VEVERICE

  V spomladanskem, raziskovalnem duhu smo "Veveričke" veliko časa preživele gibalno aktivno. Spoznavali smo naše gibalno spretnosti in znanja, prebirali veliko knjig, ki so nam zelo všeč, obiskali pa sta nas tudi dve lutki, kužek Piki in gosenica Biba. 

  APRILSKO VREME IN MI (Medvedki)

  Tako, kot vsi smo se na vreme v aprilu prilagodili tudi mi. Najprej smo nekaj časa ostali doma, potem pa smo ostali čas dodobra izkoristili. Rajali smo ob praznovanju rojstnih dni. Rahel dež smo izkoristili, da smo si nadeli palerine in odšli na krajši sprehod. Ker pa nas je aprilsko vreme še kar hecalo, smo s svojimi dežniki zaplesali kar v telovadnici. Izdelali smo si ˝mobilno˝ vremensko postajo, pa seveda tudi na igro nismo pozabili. Ker pa vremena ne moremo urejati sami, nas lovi še kar v mesec maj.

  ZELO LAČNA GOSENICA (Miške)

  Poslovili smo se od Muce Copatarice in se spoznali z novo pravljico Zelo lačna gosenica.

  Ogledali smo si knjigo in kamišibaj, spoznali kako se gosenica razvija, posnemali njeno gibanje, spoznavali različno hrano, prepevali pesmi ...

  Praznovali smo tudi rojstna dneva in si naredili mini »žur«.

  Vreme nam je nagajalo, saj je veliko deževalo, zato smo se gibali in telovadili v telovadnici, ob sončnem vremenu pa smo bili na terasi ali na igrišču.

  V PRIČAKOVANJU POLETJA (Račke)

  Poletje se je začelo in temperature dvignile. Tako smo mesec izkoristili za aktivnosti in ustvarjanje. Odpravili smo se v gozd, kjer smo odkrili »škratkovo vas«. Imeli smo tudi športno tekmovanje, za katero smo na koncu dobili medaljo. Ker pa poleti ne gre brez vode, smo se igrali in špricali z vodo, nato pa si odpočili na naši »plaži«. Ob vseh dejavnostih se zabavamo in veselimo.

  DEŽEVNI DNEVI (Račke)

  Mesec maj nam je prinesel malo več dežja kot smo si ga želeli. Igrali in ustvarjali smo večino v igralnici, kar pa nas ni motilo saj smo se zabavali in spoznavali veliko novega. Ko pa je dež ponehal nam je postregel z veliko luž, katere otroci obožujejo in prebudijo svojo domišljijo.

  POMLADNO VZDUŠJE (Račke)

  V mesecu aprilu smo imeli priložnost ujeti gasilce na delu. Ko so z vajo končali, so nas prišli pozdraviti, spregovorili pa smo tudi nekaj besed. V pomladnem mesecu tudi travniki in gozdovi oživijo in tako smo si v igralnici tudi mi pričarali pomladno vzdušje. Sonce nas je v tem mesecu velikokrat razveselilo, zato smo ga pridno izkoristili in bili veliko zunaj, kjer smo se igrali in izvajali športne dejavnosti. Ker pa za vse te dejavnosti potrebujemo svoje telo, smo spoznavali tudi dele telesa ter kaj vse zmoremo.

  SONČNI DNEVI (Račke)

  Marec nam je namenil veliko lepih in sončnih dni, zato smo se pogosto odpravili igrat in raziskovat v gozd ali pa kar na pohod do Gasilnega doma Ig. Ker smo vedno večji se tudi navajamo na sodelovanje in skupno igro. Spoznavamo in utrjujemo naše spretnosti in sposobnosti, ter uporabnost različnih materialov. Otroci skupine Račke v letošnjem letu sodelujejo tudi v Ciciuhcu in tako si je knjižničarka vzela čas za nas in nam preko video konference prebrala nekaj zgodb.

  SPOZNALI SMO MUCO COPATARICO (Miške)

  Preko pravljice nas je obiskala Muca Copatarica. Igrali smo se v njeni hiški, iskali svoje copate, razvrščali copate po barvah in poslušali zgodbico iz knjige in jo ob slikah obnavljali.

  Iz slanega testa smo naredili darila za naše mamice in pri tem uporabili velike valjarje, knjižničarka nam je preko zooma pripovedovala pravljice za projekt Ciciuhec in tudi nekaj otrok je prineslo knjige v vrtec, ki smo jih potem skupaj pogledali in obnovili.

  POMLAD (Medvedki)

  Medvedki smo se že do dobra zbudili. Ob slikanici z naslovom Kdaj bo prišla pomlad? In medvedkom Alfijem, smo priklicali pomlad.

  Z velikim veseljem smo iskali prve znanilce pomladi in male živali, ki so se prišle pogret na prve sončne žarke. Da pa bi imeli vse to malo bližje, smo si kar sami naredili igriv medvedji travnik.

  Želimo si, da bi tudi vi, tako kot mi uživali v pomladi, pa čeprav na malo drugačen način.

  Strani