ENOTA KRIMČEK

Cesta na Kurešček 70, 1292 Ig

GSM: 041 667 763 

Poslovni čas enote: 5.30–16.45

 

UPRAVA

01 2802 330 (tajništvo),         
01 2802 385 (ravnatelj), ravnateljica@vrtec-ig.si
01 2802 335 (pom.ravnatelja), pom.ravnateljice@vrtec-ig.si
01 2802 333 (računovodstvo), racunovodstvo@vrtec-ig.si
01 2802 333 (knjigovodstvo), knjigovodstvo@vrtec-ig.si
01 2802 329 (svetovalna služba), svetovalna.sluzba@vrtec-ig.si
01 2802 332  (dodatna strokovna pomoč), vzgojitelj.dsp@vrtec-ig.si                
01 2802 337 (OPZHR), opzhr@vrtec-ig.si
 
 

KUHINJA

01 2802 336 (vodja kuhinje), kuhinja.krimcek@vrtec-ig.si
 

Lisičke (01/ 28 02 386)
vzgojiteljica: MATEJA KRAMAR, STAŠA GOLOB
pom.vzgojiteljice: LAE GOLAR

Mravlje (01/ 28 02 387)
vzgojiteljica: MAJA ČUDEN
pom.vzgojiteljice: PETRA PETROVČIČ

Veverice (01/ 28 02 388)
vzgojiteljica: POLONA ZRIMŠEK
pom.vzgojiteljice: ANA LENARČIČ

Ribice (01/ 28 02 389)
vzgojiteljica: JANA KRISTAN
pom.vzgojiteljice: NATAŠA JAKIČ

Sovice (01/ 28 02 390)
vzgojiteljica: VLASTA KOLAR
pom.vzgojiteljice: ŠPELA LEGIN

Račke (01/ 28 02 391)
vzgojiteljica: NADJA SKUBIC
pom.vzgojiteljice: PETRA JANEŽIČ

Miške (01/ 28 02 392)
vzgojiteljica: LIDIJA KRAŠEVEC
pom.vzgojiteljice: ANDREJA RUPERT

Mucki (01/ 28 02 396)
vzgojiteljica: MAJA ŠULIGOJ
pom.vzgojiteljice: NINA MLAKAR

Žabice (01/ 28 02 397)
vzgojiteljica: MILENA MIKEC
pom.vzgojiteljice: SAMANTA MAVEC

Čebelice (01/ 28 02 395)
vzgojiteljica: SUZANA ZUPANČIČ
pom.vzgojiteljice: ANDREJA CIMPERMAN

Ptički (01/ 28 02 394)
vzgojiteljica: ANITA ZALETELJ
pom.vzgojiteljice: NUŠA JAPELJ

Medvedki (01/ 28 02 393)
vzgojiteljica: ANDREJA OKORN
pom.vzgojiteljice: ANA ARHAR 

  Enota Krimček, se nahaja v neposredni bližini gozda, sredi narave, ob cesti na Kurešček. Vrtec ima 12 oddelkov, v letošnjem letu imamo 5 oddelkov I. starostnega obdobja in 7 oddelkov II. starostnega obdobja. Igralnice I.starosti se nahajajo v pritličju, II.starost pa ima prostore v nadstropju. Vsi prostori za otroke so opremljeni po najnovejših standardih. V enoti je knjižnica, večnamenski prostor, telovadnica, kabineti za izvajanje individualnih dejavnosti; zunanjost vrtca pa je urejena v lepo in opremljeno otroško igrišče. V stavbi ima svoje prostore tudi uprava, centralna pralnica in centralna kuhinja, ki pripravlja obroke za enote Krimček, Studenček, Mavrica in Sonček.
   
  1. trakt
  Na gozdni jasi, ob robu gozda, poleg večje luže, živijo male gozde živali. To so veverice, mravlje, lisice ter ribice.
  Najstarejša skupina otrok so ribice, ki bodo v tem letu dopolnile 4 leta. Otroci so živahni, zvedavi, radovedni in vedno pripravljeni na nova raziskovanja. Tudi trma jim ni tuja.
  Otroci v oddelkih Lisičke, Mravlje in Veverice  so stari stare 1–2 leti. Septembra so prvič prestopili vrtčevski prag in odkrivajo zanimivosti bivanja v vrtcu. So mali raziskovalci, ki radi skačejo, poslušajo pesmice, rajajo in veliko objemajo.
  Skupno vse skupinam je veselje, smeh in glasba, zato radi skupaj zapojemo in zaplešemo. Tudi nagajivost nam ni tuja in to vzgojiteljice dobro vedo.
  2. trakt
  Na drugem traktu domujemo male Miške in Račke ter starejše Sovice. Miške ter Račke smo vesele, igrive in nagajive, starejše Sovice pa radovedne in ustvarjalne. Skupaj preživimo veliko časa, zato smo postali že pravi prijatelji. S svojimi vragolijami vzgojiteljicam popestrimo dan in skupaj ustvarjamo lepe spomine.
  3. trakt
  Smo veseli, razigrani,
  Smo otroci - velikani.
  Tukaj jemo, tukaj spimo,
  predvsem se radi veselimo.

  Razdeljeni smo v skupini,
  malih Žabic in Mačkonov,
  na 3. trakt so nas naselili,
  tam vse polno je balonov.

  Radi smo del vrtca Ig,
  ki zelo je nov in šik.
  Ko pa bomo res veliki,
  bomo skupaj le še na sliki.
  4. trakt
  Za devetimi gorami, za devetimi vodami, v osrčju gozda in daleč od mestnega vrveža,  je prebivalo skupaj 24 Ptičkov, 18 Medvedkov ter 23 Čebelic. Vsak dan so se igrali različne igre, najraje skrivalnice,ter igre v katerih so si razgibali svoje tačke, krila in tipalke. Kadar so bili prijatelji od igre že pošteno utrujeni, so si najraje privoščili sladek med. Toda nekega dne, ko so vsi planili v shrambo, da se spet posladkajo, spoznajo, da medu ni več. Kakšna tragedija! Zberejo se na jasi ter skujejo načrt. Zaradi njihovega dobrega sodelovanja in medsebojne povezanosti, so med zopet našli ter se sladkali do konca svojih dni.

  SPOZNALI SMO MUCO COPATARICO (Miške)

  Preko pravljice nas je obiskala Muca Copatarica. Igrali smo se v njeni hiški, iskali svoje copate, razvrščali copate po barvah in poslušali zgodbico iz knjige in jo ob slikah obnavljali.

  Iz slanega testa smo naredili darila za naše mamice in pri tem uporabili velike valjarje, knjižničarka nam je preko zooma pripovedovala pravljice za projekt Ciciuhec in tudi nekaj otrok je prineslo knjige v vrtec, ki smo jih potem skupaj pogledali in obnovili.

  POMLAD (Medvedki)

  Medvedki smo se že do dobra zbudili. Ob slikanici z naslovom Kdaj bo prišla pomlad? In medvedkom Alfijem, smo priklicali pomlad.

  Z velikim veseljem smo iskali prve znanilce pomladi in male živali, ki so se prišle pogret na prve sončne žarke. Da pa bi imeli vse to malo bližje, smo si kar sami naredili igriv medvedji travnik.

  Želimo si, da bi tudi vi, tako kot mi uživali v pomladi, pa čeprav na malo drugačen način.

  FEBRUARSKE DOGOVDIVŠČINE (Medvedki)

  Februar je bil poln različnih aktivnosti. Praznovali smo kar tri rojstne dneve, ob Prešernovem prazniku smo naredili plakat in slovensko zastavo. Potem je prišel pust in z njim naši klovni. Izdelali smo vsak svojega in še enega velikega skupinskega. Imeli smo tudi valentinov ples in zabavo v maskah. Tako smo zaključili najkrajši mesec v letu.

  V GOZDU JE VEDNO ZABAVNO (Medvedki)

  Oktobra smo pogosto zahajali v gozd. Tam je zelo zabavno in vsak dan kaj novega. Tu zraste nova goba, tam je polno drekcev - kdo se je pokakal? Ptički prepevajo, po zraku nosi veter prve jesenske liste …

  In  v vrtcu nas obišče tetka Jesen z zvrhano košaro jesenskih pridelkov …

  PRESELILI SMO SE V IGRALNICO MEDVEDKI IN DOBILI NOVE PRIJATELJE (Medvedki)

  Mesec september je minil v igri in spoznavanju  novih  prijateljev, praznovanju rojstnih dni, pripovedovanju pravljic prijateljem(Ciciuhec), premagovanju gibalnih ovir v telovadnici…

  "VEVERIČKE" PO KORONA POČITNICAH

  Ker je imela večina od nas dolge »korona počitnice«, smo se morali ponovno navaditi na vrtec, nekateri celo prvič. Zato smo se v tem času veliko stiskali, spoznavali, preživeli veliko časa na prostem in vedno bolj sprejemali vrtec, vzgojiteljice, prijatelje. Postali smo pravi korenjaki, ki brez težav preživimo cel dan brez staršev, saj je v vrtcu vsak dan kaj zanimivega  in okusnega.

  JESEN PRI "VEVERICAH"

  Prvi teden v oktobru je potekal teden otroka, kjer smo z otroki vsak dan izvajali krajšo aktivnost. Velik poudarek smo imeli na dobrem počutju otrok in prijetnem vzdušju. Veliko časa smo preživeli na prostem, kadar pa je bilo slabše vreme smo izkoristili telovadnico, kjer smo preizkušali naše gibalne zmožnosti. Izdelali smo tudi prve umetnine in si jesen prinesli v igralnico.

  "VEVERIČKE" PRVI MESEC V VRTCU

  Pogumno smo v vrtec odkorakali in pustili naše starše doma.

  »Sami zmoremo!« sta Polona in Ana rekli.

  In res; že prvi mesec smo se osamosvojili,

  čisto malo solzic potočili,

  se na novosti navadili

  in se z igračami seznanili.

  Slastno hrano smo jedli

  in tudi prve počitke preživeli.

  Odlično smo se skupaj imeli

  in komaj čakamo kaj vse bomo še doživeli!

  PONOVNO NAZAJ V VRTCU (Račke)

  Pa smo ponovno nazaj. Mesec februar nam  je prinesel nekaj sprememb v skupini, ki smo se jih prav vsi kmalu navadili. Ker se res nismo že dolgo videli, smo hoteli hitro vse nadoknaditi, zato smo se posvetili drug drugemu, se pogovarjali, plesali, igrali in telovadili. Veliko časa smo posvetili tudi spoznavanju in utrjevanju barv. Tako je nastala prisrčna ideja za pustno masko.

  JESENSKI ČAS (Račke)

  Jesenski čas nam ponuja veliko zanimivih aktivnosti, ki smo jih pridno izkoristili. Veliko smo bili v gozdu, kjer smo se igrali in telovadili z vsem kar nam gozd ponuja. Nabirali smo plodove, s katerimi smo si popestrili dejavnosti tudi v igralnici. Najbolj smo uživali ob izdelovanju gozdnih ropotuljic. Jesen pa je tudi polna barv, zato smo se z otroci začeli seznanjati z barvami.

  ZAČETEK NOVEGA ŠOLSKEGA LETA (Račke)

  Novo šolsko leto smo začeli v novi igralnici. S septembrom smo tako vstopili v igralnico Račk, ki smo jo v enem mesecu že dodobra spoznali. Ogledali smo si vse igrače, poiskali svoje stole, vsak dan pa začnemo z novo rutino-JUTRANJI KROG. V njem se pogovarjamo, pojemo in spoznavamo nove stvari. Sončne dni smo izkoristili za pobeg v gozd, kadar pa nam je vreme ponagajalo smo svojo energijo sproščali v večnamenskem prostoru (vožnja s tricikli, poligoni …). Skozi mesec smo se preizkusili tudi z rokovanjem s škarjami, reševanju živali in izdelavi račke.

  JUHUHU, SPET SMO SKUPAJ! (Miške)

  Po dolgih treh mesecih smo se končno vrnili v vrtec. Zelo smo bili veseli ponovnega snidenja, čeprav je zjutraj stekla tudi kakšna solzica.

  Spomnili smo se vseh rojstnih dni, ki jih zaradi karantene nismo praznovali. Preoblekli smo se v vesele maškare, veliko smo se igrali, plesali, oblikovali plastelin, spoznali smo tudi zgodbo o Muci Copatarici.

  Zelo ponosni smo na naš pohod čez gozd, do Centra za zaščito in reševanje na Igu, kjer smo od daleč pogledali gasilce in njihov avto.

   

  TEDEN OTROKA (Čebelice)

  V tednu otroka smo strokovne delavke za otroke pripravile prav posebne dejavnosti. Otroci so se srečali z novim bansom, z naslovom Lavrencija, obiskala nas je gospa Jesen in nam pokazala jesenske pridelke in plodove, katere smo tudi okušali. Dejavnost, ki je pritegnila največ pozornosti pa je bilo luščenje stročjega fižola. Vsak otrok je izdelal tudi lutko- »teto Jesen« na kuhalnici. Konec tedna smo zaključili z daljšim pohodom do jezera v Dragi.

  PONOVNO SKUPAJ V SVOJEM PANJU (Čebelice)

  Skozi mesec september smo počasi osvežili pravila v vrtcu, ki so se med počitnicami nekje izgubila. Veliko smo ustvarjali, se igrali, hodili na sprehode, telovadili, praznovali rojstne dneve, predvsem pa trosili dobro voljo povsod naokoli.

  PONOVNO V VRTCU (Lisičke)

  Januarski povratek v vrtec za vse otroke je za skupino Lisičk prinesel kar nekaj sprememb. Poleg novih uvajanj prijateljev smo spoznavali tudi novi vzgojiteljici, ki bosta z nami preživljale dneve – Stašo in Leo. Otroci so se hitro navadili na obe, prav tako tudi na novi deklici. Veliko smo barvali s suhimi barvicami, si okrasili igralnico s srčki, tiskali klovne. S Kamišibajem smo spoznali zgodbo Lasulje klovna Jurija, igrico o pustu pa smo spoznali z naprstnimi lutkami. Pustni torek smo preživeli ob rajanju, nastala je tudi prva skupna fotografija.

  Strani