ENOTA KRIMČEK

Cesta na Kurešček 70, 1292 Ig

041 667 763 (GSM)

UPRAVA

01 2802 330 (tajništvo),
01 2802 385 (ravnatelj), ravnateljica@vrtec-ig.si
01 2802 335 (pom.ravnatelja), pom.ravnateljice@vrtec-ig.si
01 2802 333 (računovodstvo + fax.), racunovodstvo@vrtec-ig.si
01 2802 329 (svetovalna služba), svetovalna.sluzba@vrtec-ig.si
01 2802 329  (dodatna strokovna pomoč), vzgojitelj.dsp@vrtec-ig.si                
01 2802 337 (OPZHR), opzhr@vrtec-ig.si
 
 

KUHINJA

01 2802 336 (vodja kuhinje), kuhinja.krimcek@vrtec-ig.si
 

Lisičke (01/ 28 02 386)
vzgojiteljica: IRENA PETROVČIČ
pom.vzgojiteljice: MARTINA PUCIHAR

Mravlje (01/ 28 02 387)
vzgojiteljica: MILENA MIKEC
pom.vzgojiteljice: PETRA MIHELIČ JAKIČ

Veverice (01/ 28 02 388)
vzgojiteljica: VLASTA KOLAR
pom.vzgojiteljice: ŠPELA LEGIN

Ribice (01/ 28 02 389)
vzgojiteljica: SUZANA ZUPANČIČ
pom.vzgojiteljice: ANDREJA CIMPERMAN

Sovice (01/ 28 02 390)
vzgojiteljica: MAJA ŠULIGOJ
pom.vzgojiteljice: NINA MLAKAR

Račke (01/ 28 02 391)
vzgojiteljica: MATEJA MOŠKRIČ
pom.vzgojiteljice: ANA LENARČIČ

Miške (01/ 28 02 392)
vzgojiteljica: STAŠA GOLOB
pom.vzgojiteljice: NATAŠA JAKIČ

Mucki (01/ 28 02 396)
vzgojiteljica: GERMANA MEHLIN
pom.vzgojiteljice: NUŠA JAPELJ

Žabice (01/ 28 02 397)
vzgojiteljica: POLONA ZRIMŠEK
pom.vzgojiteljice: MATEJA KRAMAR

Čebelice (01/ 28 02 395)
vzgojiteljica: LIDIJA KRAŠEVEC
pom.vzgojiteljice: NINA MODIC

Ptički (01/ 28 02 394)
vzgojiteljica: JANA KRISTAN
pom.vzgojiteljice: NADJA SKUBIC

Medvedki (01/ 28 02 393)
vzgojiteljica: MAJA ČUDEN
pom.vzgojiteljice: PETRA PETROVČIČ

  Enota Krimček, se nahaja v neposredni bližini gozda, sredi narave, ob cesti na Kurešček. Vrtec ima 12 oddelkov, v letošnjem letu imamo 5 oddelkov I. starostnega obdobja in 7 oddelkov II. starostnega obdobja. Igralnice I.starosti se nahajajo v pritličju, II.starost pa ima prostore v nadstropju. Vsi prostori za otroke so opremljeni po najnovejših standardih. V enoti je knjižnica, večnamenski prostor, telovadnica, kabineti za izvajanje individualnih dejavnosti; zunanjost vrtca pa je urejena v lepo in opremljeno otroško igrišče. V stavbi ima svoje prostore tudi uprava, centralna pralnica in centralna kuhinja, ki pripravlja obroke za enote Krimček, Studenček, Mavrica in Sonček.
   
  1. trakt
  Na gozdni jasi, ob robu gozda, poleg večje luže, živijo male gozde živali. To so veverice, mravlje, lisice ter ribice.
  Najstarejša skupina otrok so ribice, ki bodo v tem letu dopolnile 4 leta. Otroci so živahni, zvedavi, radovedni in vedno pripravljeni na nova raziskovanja. Tudi trma jim ni tuja.
  Otroci v oddelkih Lisičke, Mravlje in Veverice  so stari stare 1–2 leti. Septembra so prvič prestopili vrtčevski prag in odkrivajo zanimivosti bivanja v vrtcu. So mali raziskovalci, ki radi skačejo, poslušajo pesmice, rajajo in veliko objemajo.
  Skupno vse skupinam je veselje, smeh in glasba, zato radi skupaj zapojemo in zaplešemo. Tudi nagajivost nam ni tuja in to vzgojiteljice dobro vedo.
  2. trakt
  Na drugem traktu domujemo male Miške in Račke ter starejše Sovice. Miške ter Račke smo vesele, igrive in nagajive, starejše Sovice pa radovedne in ustvarjalne. Skupaj preživimo veliko časa, zato smo postali že pravi prijatelji. S svojimi vragolijami vzgojiteljicam popestrimo dan in skupaj ustvarjamo lepe spomine.
  3. trakt
  Smo veseli, razigrani,
  Smo otroci - velikani.
  Tukaj jemo, tukaj spimo,
  predvsem se radi veselimo.

  Razdeljeni smo v skupini,
  malih Žabic in Mačkonov,
  na 3. trakt so nas naselili,
  tam vse polno je balonov.

  Radi smo del vrtca Ig,
  ki zelo je nov in šik.
  Ko pa bomo res veliki,
  bomo skupaj le še na sliki.
  4. trakt
  Za devetimi gorami, za devetimi vodami, v osrčju gozda in daleč od mestnega vrveža,  je prebivalo skupaj 24 Ptičkov, 18 Medvedkov ter 23 Čebelic. Vsak dan so se igrali različne igre, najraje skrivalnice,ter igre v katerih so si razgibali svoje tačke, krila in tipalke. Kadar so bili prijatelji od igre že pošteno utrujeni, so si najraje privoščili sladek med. Toda nekega dne, ko so vsi planili v shrambo, da se spet posladkajo, spoznajo, da medu ni več. Kakšna tragedija! Zberejo se na jasi ter skujejo načrt. Zaradi njihovega dobrega sodelovanja in medsebojne povezanosti, so med zopet našli ter se sladkali do konca svojih dni.

  MODRO SRCE (Medvedki)

  21.03.2019

  Letos smo ponovno sodelovali v projektu »PODARITE NAM MODRO SRCE«. Vsak iz med nas je povedal kaj je storil dobrega za druge. Z otroki smo naredili modra srca in jih povezali med seboj po igralnici. Vsako jutro izvajamo pet telesnih vaj oziroma pet tibetanskih obredov. Otroci so jih vzljubili in z veseljem sodelujejo. Odšli smo v gozd iskat palice različnih velikosti in debeline. Potrebovali smo jih pri sestavljanju svojega drevesa na listu.

  MOJ KRAJ (Medvedki)

  21.03.2019

  Odpravili smo se na sprehod v bližnji gozd. Skupaj z otroki smo poiskali mesto, kjer smo pticam pustili hrano. V naslednjih dneh smo opazili, da je bilo hrane vsak dan manj. V tem mesecu smo se pogovarjali o občini Ig, njenih ustanovah in kraju v katerem živimo. Veseli smo bili snega, čeprav so ga topli dnevi hitro vzeli. Bili smo deležni prav posebnega obiska dveh predstavnikov slepih in slabovidnih. Pokazala sta nam pripomočke, ki jih uporabljata v vsakdanjem življenju (palica za slepe, govoreča ura, družabne igre in knjige z Brajevo pisavo...).

  BIBA, BUBA, BAJA (Miške)

  21.03.2019

  V mesecu februarju smo nadaljevali z bibarijami. Praznovali smo kulturni praznik in zato prebirali veliko knjig. Poslušali smo klasično glasbo in risali na velik papir. Veliko smo se igrali z žebljički, katere so radi vtikali v podlago. Plesali in peli smo ob pesmici Ringa raja. Navajali smo se tudi na hojo ob »Bibi« (vrvici). Konec meseca pa smo se začeli pripravljati na pust. Otroci so se oblačili v različne kostume in oblačila.

  MEDVEDI IN MEDVEDKI (Sovice)

  21.03.2019

  V mesecu februarju so bili pri nas na počitnicah mali in veliki medvedki. Prepevali smo jim pesmice, jih umivali, hranili, peljali na sprehod, se z njimi igrali bibarije…Poleg igre z medvedi, smo tudi malo ustvarjali in praznovali rojstne dni.

  SPOZNAVAMO ŠIRŠO OKOLICO (Čebelice)

  11.03.2019

  V februarju smo se posvetili našemu velikemu pesniku in preko njega spoznavali tudi naše glavno mesto. Na začetku februarja smo se s skupino ptički odpravili na izlet po Ljubljani. Ogledali smo si nekaj znamenitosti, za konec pa smo se celo povzpeli na grad.

  POTUJEMO V SVET GLASBE (Čebelice)

  11.03.2019

  Za mesec januar smo si izbrali pestro temo. Cel mesec smo tako potovali po zemljevidu in spoznavali svet preko glasbe. Spoznali smo nekaj novih instrumentov, se naučili pesmico iz povsem druge države. Se preizkusili v ,,risanju,, glasbe in na koncu, ko smo že poznali ves svet od veselja zaplesali.

  SENCE (Ptički)

  15.02.2019

  Sence nas spremljajo že cel mesec. Opazovali smo jih na prostem in v zaprtem prostoru. Igrali smo se z lučjo in kockami in sence igrač opazovali na stenah. Obrisovali smo senco škatle in barvali njeno senco.

  Igrali smo se na snegu in se lopatkali po hribu za našim vrtec.

  SNEŽAKOVA DEŽELA (Žabice)

  15.02.2019

  V mesecu decembru se je naš trakt spremenil v Snežakovo deželo, pri ustvarjanju le-te so nam pomagali otroci in starši. Poleg našega velikega snežaka, smo se vsako jutro zbrali skupaj z Mucki in prebrali pisma, ki nam jih je pošiljal Božiček. Vsak dan smo morali izpolniti eno od nalog.

  ČUTILA (Žabice)

  15.02.2019

  Novo leto smo začeli z novim znanjem. Spoznavati smo začeli svoje telo in kaj le-to zmore. Osredotočili smo se na čutila. Tako smo v gozdu spoznavali kakšno podlago lahko začutimo, naredili čutni spomin v vrtcu, se poigrali s škatlo presenečenja – z dotikom ugibali kaj se skriva v njej, se igrali slepe miši, Kdo se oglaša in še veliko drugih iger. Obiskala sta nas moška, ki ne vidita in nas spoznala s svetom slepih. Tudi sami smo si velikokrat nadeli maske čez oči in spoznavali kako je če ničesar ne vidimo.

  JANUARJA PRI RIBICAH

  15.02.2019

  Zimsko pokrajino smo si najprej pričarali kar v igralnici. Po nekaj dneh pa nas je razveselil tudi pravi sneg. Na snegu smo zelo uživali, se kepali in sankali. Obiskala pa nas je tudi babica Zima. Tudi na lačne ptice nismo pozabili. Naredili smo jim pravo ptičjo hišico in vanjo natresli semena. Dobili smo tudi prav poseben obisk. Obiskala sta nas slep in slaboviden gospod in z nami delila svojo izkušnjo s slepoto ter nam pokazala pripomočke, ki jih uporabljajo slepi.

  BIBARIJE (Miške)

  15.02.2019

  V mesecu januarju smo v skupini miške začeli z bibarijami, katere smo prebirali, se igrali in ponavljali. Dočakali smo tudi sneg, katerega so se otroci veselili. Igrali smo se s snegom tako v igralnici kot zunaj. V skupini smo se tudi prvič igrali s plastelinom, odtiskovali noge, risali z barvicami/ flumastri, barvali s čopiči, igrali z brivsko peno…

  NA OBISK SO PRIŠLE BIBE (Sovice)

  15.02.2019

  V mesecu januarju so nas obiskale Bibe, takšne in drugačne. Skupaj smo jih poimenovali Biba, Buba in Baja. Vsak dan v jutranjem krogu nas je ena izmed njih pobožala, nam zaželela dobro jutro in nas naučila kakšno novo bibarijo. Bili smo tudi ustvarjalni, bibe smo poslikali s čopiči, jih naredili z odtisi svojih rokic, sami smo se spremenili v bibe, se plazili skozi tunel in po reliefnih blazinah v večnamenskem prostoru. Igrali smo se tudi s snegom, tako zunaj kot v igralnici.

  DOGODIVŠČINE PRI RAČKAH

  15.02.2019

  V novo leto smo vstopili vsi malce navihani. Ker je bilo vreme nekaj dni lepo, smo ga izkoristili za sprehod v okolici vrtca. Pri tem smo v roke vzeli BIBO in jo ucvrli na igrišče. Takrat pa, ko nas je zapustilo sonce, pa smo si čas krajšali z raziskovanjem kartonastih škatel.

  VESELI DECEMBER PRI RAČKAH

  15.02.2019

  Mesec december je bil mesec druženja z otroki iz sosednjih skupin. Skupaj smo se veselili, se igrali, si ogledali risanke, se zabavali, jedli… Tako so nam mrzli zimski dopoldnevi minili zelo prijetno v družbi naših prijateljev.  Leto pa smo zaključili doma, v naročjih naših staršev.

  V MESECU JANUARJU .... (Lisičke)

  07.02.2019

  V mesecu januarju smo se igrali z novimi igračami, ki nam jih je prinesel dedek Mraz. Vsak dan smo odhajali ven ali na sprehode ali smo se lovili na igrišču. Izkoristili smo tudi sneg in  uživali v igri.

  Mesec januar je, poleg snega, najbolj zaznamoval obisk dedkov in babic. Skupaj smo preživeli zelo lepo dopoldne. Hvala, da ste se odzvali povabilu v tako velikem številu.

  Strani