ENOTA KRIMČEK

Cesta na Kurešček 70, 1292 Ig

GSM: 041 667 763 

Poslovni čas enote: 5.30–16.45

 

UPRAVA

01 2802 330 (tajništvo),
01 2802 385 (ravnatelj), ravnateljica@vrtec-ig.si
01 2802 335 (pom.ravnatelja), pom.ravnateljice@vrtec-ig.si
01 2802 333 (računovodstvo + fax.), racunovodstvo@vrtec-ig.si
01 2802 329 (svetovalna služba), svetovalna.sluzba@vrtec-ig.si
01 2802 332  (dodatna strokovna pomoč), vzgojitelj.dsp@vrtec-ig.si                
01 2802 337 (OPZHR), opzhr@vrtec-ig.si
 
 

KUHINJA

01 2802 336 (vodja kuhinje), kuhinja.krimcek@vrtec-ig.si
 

Lisičke (01/ 28 02 386)
vzgojiteljica: LIDIJA KRAŠEVEC
pom.vzgojiteljice: ANDREJA RUPERT

Mravlje (01/ 28 02 387)
vzgojiteljica: NADJA SKUBIC
pom.vzgojiteljice: NINA JURCA

Veverice (01/ 28 02 388)
vzgojiteljica: VLASTA KOLAR
pom.vzgojiteljice: ŠPELA LEGIN

Ribice (01/ 28 02 389)
vzgojiteljica: IRENA PETROVČIČ
pom.vzgojiteljice: MARTINA PUCIHAR

Sovice (01/ 28 02 390)
vzgojiteljica: MAJA ŠULIGOJ
pom.vzgojiteljice: NINA MLAKAR

Račke (01/ 28 02 391)
vzgojiteljica: MATEJA MOŠKRIČ
pom.vzgojiteljice: ANA LENARČIČ

Miške (01/ 28 02 392)
vzgojiteljica: JANA KRISTAN
pom.vzgojiteljice: NATAŠA JAKIČ

Mucki (01/ 28 02 396)
vzgojiteljica: GERMANA MEHLIN
pom.vzgojiteljice: NUŠA JAPELJ

Žabice (01/ 28 02 397)
vzgojiteljica: MILENA MIKEC
pom.vzgojiteljice: SAMANTA MAVEC

Čebelice (01/ 28 02 395)
vzgojiteljica: SUZANA ZUPANČIČ
pom.vzgojiteljice: ANDREJA CIMPERMAN

Ptički (01/ 28 02 394)
vzgojiteljica: POLONA ZRIMŠEK
pom.vzgojiteljice: MATEJA KRAMAR

Medvedki (01/ 28 02 393)
vzgojiteljica: MAJA ČUDEN
pom.vzgojiteljice: PETRA PETROVČIČ

  Enota Krimček, se nahaja v neposredni bližini gozda, sredi narave, ob cesti na Kurešček. Vrtec ima 12 oddelkov, v letošnjem letu imamo 5 oddelkov I. starostnega obdobja in 7 oddelkov II. starostnega obdobja. Igralnice I.starosti se nahajajo v pritličju, II.starost pa ima prostore v nadstropju. Vsi prostori za otroke so opremljeni po najnovejših standardih. V enoti je knjižnica, večnamenski prostor, telovadnica, kabineti za izvajanje individualnih dejavnosti; zunanjost vrtca pa je urejena v lepo in opremljeno otroško igrišče. V stavbi ima svoje prostore tudi uprava, centralna pralnica in centralna kuhinja, ki pripravlja obroke za enote Krimček, Studenček, Mavrica in Sonček.
   
  1. trakt
  Na gozdni jasi, ob robu gozda, poleg večje luže, živijo male gozde živali. To so veverice, mravlje, lisice ter ribice.
  Najstarejša skupina otrok so ribice, ki bodo v tem letu dopolnile 4 leta. Otroci so živahni, zvedavi, radovedni in vedno pripravljeni na nova raziskovanja. Tudi trma jim ni tuja.
  Otroci v oddelkih Lisičke, Mravlje in Veverice  so stari stare 1–2 leti. Septembra so prvič prestopili vrtčevski prag in odkrivajo zanimivosti bivanja v vrtcu. So mali raziskovalci, ki radi skačejo, poslušajo pesmice, rajajo in veliko objemajo.
  Skupno vse skupinam je veselje, smeh in glasba, zato radi skupaj zapojemo in zaplešemo. Tudi nagajivost nam ni tuja in to vzgojiteljice dobro vedo.
  2. trakt
  Na drugem traktu domujemo male Miške in Račke ter starejše Sovice. Miške ter Račke smo vesele, igrive in nagajive, starejše Sovice pa radovedne in ustvarjalne. Skupaj preživimo veliko časa, zato smo postali že pravi prijatelji. S svojimi vragolijami vzgojiteljicam popestrimo dan in skupaj ustvarjamo lepe spomine.
  3. trakt
  Smo veseli, razigrani,
  Smo otroci - velikani.
  Tukaj jemo, tukaj spimo,
  predvsem se radi veselimo.

  Razdeljeni smo v skupini,
  malih Žabic in Mačkonov,
  na 3. trakt so nas naselili,
  tam vse polno je balonov.

  Radi smo del vrtca Ig,
  ki zelo je nov in šik.
  Ko pa bomo res veliki,
  bomo skupaj le še na sliki.
  4. trakt
  Za devetimi gorami, za devetimi vodami, v osrčju gozda in daleč od mestnega vrveža,  je prebivalo skupaj 24 Ptičkov, 18 Medvedkov ter 23 Čebelic. Vsak dan so se igrali različne igre, najraje skrivalnice,ter igre v katerih so si razgibali svoje tačke, krila in tipalke. Kadar so bili prijatelji od igre že pošteno utrujeni, so si najraje privoščili sladek med. Toda nekega dne, ko so vsi planili v shrambo, da se spet posladkajo, spoznajo, da medu ni več. Kakšna tragedija! Zberejo se na jasi ter skujejo načrt. Zaradi njihovega dobrega sodelovanja in medsebojne povezanosti, so med zopet našli ter se sladkali do konca svojih dni.

  MESEC MAREC V SKUPINI MUCKI

  Meseci hitro minevajo, saj se vedno veliko dogaja. V mesecu marcu smo rajali ob pustu in se prelevili v različne pravljične junake, zaigrali smo predstavo babica Zima, še vedno z veseljem obiskovali gozd ter se ob prvih sončnih žarkih igrali na igralih.

  GIBANJE NA ZRAKU (Račke)

  Končno so se začeli topli, suhi dnevi. Le-te smo izkoristili za preživljanje časa na igrišču, v peskovniku, na različnih igralih in pa terasi.  S tem smo urili fino in grobo motoriko in pa predvsem smo pilili naše komunikacijske spretnosti in gradili odnose z otroki iz starejših skupin.

  AVTOMOBILI (Račke)

  Vožnja z različnimi vozili je del našega vsakdana. Zato smo se v vrtcu odločili in dejavnosti prilagodili našim najmlajšim nadobudnežem. Naredili smo svoj avtobus, se vozili s tricikli, si izdelali svoja vozila iz kartonastih škatel, poleg pa še uporabili svojo otroško domišljijo in svoje zadnjice 'zbasali' v vse mogoče škatle. Ali veste, da so avtomobilčki uporabni tudi za slikanje?

  OD GLAVE DO PETA (Račke)

  V mesecu aprilu smo se posvečali gibanju in pa spoznavanju svojega telesa. Vsako jutro smo se razgibavali ob pesmici OD GLAVE DO PETA (Grega in Facko). Organizirali smo Gibalno dopoldne na temo NELY IN CEZAR-ja. Pripravili smo različne postaje, kjer smo gibali ob slikovnih navodilih že omenjenih pravljičnih likov. 

  LJUBEZEN JE V ZRAKU (Račke)

  Mesec marec je mesec ljubezni.  Mi smo jo spoznavali preko naših staršev, naših družin. Osvojili smo pesmico in ob njej zaigrali na male inštrumente. Opazili pa smo tudi ljubezen v naravi, v gozdu. Raziskali smo, kako ptice poskrbijo za svoj naraščaj. Sami smo se preizkusili v pletenju gnezda.  Ker pa nam je bilo delo zanimivo, prijetno, smo si vzeli čas in ga raziskovali ves mesec.

  PUST LAČNIH UST (Račke)

  Ker smo še majhni otroci, se radi prestrašimo pustnih šem, čeprav so nam po drugi strani izredno zanimive. Tako smo se v skupini dobro pripravili na PUSTA.  Na začetku smo se začeli preoblačiti v krila in različna pokrivala. Potem smo spoznavali naša občutja. Tako smo bili, ko je prišel PUST, zelo pogumni ob obisku prijateljev s KURENTI (čeprav je bil zvonec zeloooo glasen) in pa ob samem pustnem plesu.

  MESEC JUNIJ V SKUPINI MUCKI

  Mesec junij je prinesel vročino pa tudi nekaj indijanske zabave. Nismo sicer klicali dežja, smo pa peli, plesali, naredili smo si oblačila, postavili smo indijanski šotor, poslali smo pismo indijanki, ki nas je je na koncu tudi obiskala.

  MESEC MAJ V SKUPINI MUCKI

  V mesecu maju smo nadaljevali s projektom Trije prašički ter iz škatel zgradili hišo, sodelovali smo na ustvarjalnem natečaju ter naredili gožico Doris v naravni velikosti. Udeležili smo se prvega krosa v Vrbljenah. Obiskali smo arboretum ter se z vlakom odpravili v Kamnik.

  MESEC APRIL V SKUPINI MUCKI

  Meseca aprila nas je, kot se spodobi, presenetil dež, odpravili smo se na orientacijski pohod v dežnih plaščih. Preživeli smo zanimivo dopoldne, opravili vse naloge in se prebili do zaklada. Obiskala nas je ga. Tanja, ki nam je predstavila, kako pravilno skrbimo za svoje zobe. Pripravili pa smo tudi razstavo najljubših knjig. Pričeli smo s projektom Trije prašički.

  INDIJANSKA VAS PRI ŽABICAH

  V juniju smo se otroci skupine Žabic veliko potepali in tako spoznavali nove stvari. Prvič smo odšli na izlet z vlakom in to v Kamnik, sprehodili smo se čez železniško postajo, spoznali delo strojevodje, ogledali smo si znamenitosti kraja Kamnik. Odšli smo na izlet z avtobusom v Ljubljano in si skupaj z otroki skupine Medvedki ogledali predstavo Kača Vanda v zelenem gozdu na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana. Poleg tega pa je bil mesec pester z indijanskimi dejavnostmi.

  MAJ PRI ŽABICAH

  Meseca maja smo spoznali vode na vse možne načine. Izvedli smo veliko različnih poizkusov, se igrali v »vodnem kotičku«, ugotavljali kaj plava in kaj potone, kaj se v vodi topi in kaj ne, naredili poizkus tako, da smo vodo očistili. Odšli pa smo tudi na kros v Vrbljene, pretekli določeno razdaljo in si osvojili medalje. Nato smo nadaljevali z različnimi športno-gibalnimi igrami.

  ŽABICE APRILA

  April je bil pri Žabicah v znamenju teme »EKOLOGIJA«. Temo smo začeli s tem, da so otroci povedali kaj si predstavljajo, da ta beseda pomeni in slišali sva različna mnenja in razmišljanja. Veliko smo se pogovarjali, razvrščali slike odpadkov na pravo barvo zaboja, odpravili smo se do ekološkega otoka na Ig ter tam razvrstili prave smeti, ki smo jih odnesli kar s sabo. Konec meseca pa smo za dan Zemlje odšli v gozd, kjer smo imeli pravo čistilno akcijo. Ta mesec smo tudi pospravili igrače ter se igrali z odpadnim materialom. Otroci so bili pri tej igri vedno bolj domišljavi.

  MAREC PRI ŽABICAH

  Marca smo se veliko pogovarjali in ustvarjali na temo »LAHKIH NOG NAOKROG« ter se tako pripravili na naše prve mini počitnice. Naredili smo vsak svoje gregorčke, odšli do Ižice in jih spustili. Skupaj s skupino Medvedki pa smo odšli na izlet na Lavričevo kočo pri Stični. Pot ni bila najkrajša, vendar nam je uspelo.

  ŽABICE FEBRUARJA

  Za nami je veselo pustovanje, v telovadnici smo rajali in plesali z otroki iz oddelka Mucki. Imeli smo tudi popoldansko delavnico s starši, ter si okrasili okna v igralnici, hkrati pa spoznali novo pomočnico vzgojiteljice Matejo. Poleg okraševanja so  se otroci lahko preizkusili v krajšem poligonu v klovnovih čevljih in iskali razlike med klovnoma. Veliko smo telovadili, se igrali skupaj z dijakinjo srednje vzgojiteljske šole in lepo vreme izkoristili za bivanje na prostem in v gozdu.

  MESEC JUNIJ PRI SOVICAH

  Junija nam je vreme postreglo s sončkom, ki smo ga izkoristili kolikor smo le lahko. Poskrbeli smo za gibanje po različnih površinah ( gozdna tla, travnate površine, klančine, pesek, čutna plošče). Praznovali smo poletne rojstne dni in si privoščili ''vodno zabavo'' skupaj z otroki iz skupin Račke in Miške.

  Strani