ENOTA KRIMČEK

Cesta na Kurešček 70, 1292 Ig

GSM: 041 667 763 

Poslovni čas enote: 5.30–16.45

 

UPRAVA

01 2802 330 (tajništvo),
01 2802 385 (ravnatelj), ravnateljica@vrtec-ig.si
01 2802 335 (pom.ravnatelja), pom.ravnateljice@vrtec-ig.si
01 2802 333 (računovodstvo + fax.), racunovodstvo@vrtec-ig.si
01 2802 329 (svetovalna služba), svetovalna.sluzba@vrtec-ig.si
01 2802 329  (dodatna strokovna pomoč), vzgojitelj.dsp@vrtec-ig.si                
01 2802 337 (OPZHR), opzhr@vrtec-ig.si
 
 

KUHINJA

01 2802 336 (vodja kuhinje), kuhinja.krimcek@vrtec-ig.si
 

Lisičke (01/ 28 02 386)
vzgojiteljica: IRENA PETROVČIČ
pom.vzgojiteljice: MARTINA PUCIHAR

Mravlje (01/ 28 02 387)
vzgojiteljica: MILENA MIKEC
pom.vzgojiteljice: SAMANTA MAVEC

Veverice (01/ 28 02 388)
vzgojiteljica: VLASTA KOLAR
pom.vzgojiteljice: ŠPELA LEGIN

Ribice (01/ 28 02 389)
vzgojiteljica: SUZANA ZUPANČIČ
pom.vzgojiteljice: ANDREJA CIMPERMAN

Sovice (01/ 28 02 390)
vzgojiteljica: MAJA ŠULIGOJ
pom.vzgojiteljice: NINA MLAKAR

Račke (01/ 28 02 391)
vzgojiteljica: MATEJA MOŠKRIČ
pom.vzgojiteljice: ANA LENARČIČ

Miške (01/ 28 02 392)
vzgojiteljica: STAŠA GOLOB
pom.vzgojiteljice: NATAŠA JAKIČ

Mucki (01/ 28 02 396)
vzgojiteljica: GERMANA MEHLIN
pom.vzgojiteljice: NUŠA JAPELJ

Žabice (01/ 28 02 397)
vzgojiteljica: POLONA ZRIMŠEK
pom.vzgojiteljice: MATEJA KRAMAR

Čebelice (01/ 28 02 395)
vzgojiteljica: LIDIJA KRAŠEVEC
pom.vzgojiteljice: NINA MODIC

Ptički (01/ 28 02 394)
vzgojiteljica: JANA KRISTAN
pom.vzgojiteljice: NADJA SKUBIC

Medvedki (01/ 28 02 393)
vzgojiteljica: MAJA ČUDEN
pom.vzgojiteljice: PETRA PETROVČIČ

  Enota Krimček, se nahaja v neposredni bližini gozda, sredi narave, ob cesti na Kurešček. Vrtec ima 12 oddelkov, v letošnjem letu imamo 5 oddelkov I. starostnega obdobja in 7 oddelkov II. starostnega obdobja. Igralnice I.starosti se nahajajo v pritličju, II.starost pa ima prostore v nadstropju. Vsi prostori za otroke so opremljeni po najnovejših standardih. V enoti je knjižnica, večnamenski prostor, telovadnica, kabineti za izvajanje individualnih dejavnosti; zunanjost vrtca pa je urejena v lepo in opremljeno otroško igrišče. V stavbi ima svoje prostore tudi uprava, centralna pralnica in centralna kuhinja, ki pripravlja obroke za enote Krimček, Studenček, Mavrica in Sonček.
   
  1. trakt
  Na gozdni jasi, ob robu gozda, poleg večje luže, živijo male gozde živali. To so veverice, mravlje, lisice ter ribice.
  Najstarejša skupina otrok so ribice, ki bodo v tem letu dopolnile 4 leta. Otroci so živahni, zvedavi, radovedni in vedno pripravljeni na nova raziskovanja. Tudi trma jim ni tuja.
  Otroci v oddelkih Lisičke, Mravlje in Veverice  so stari stare 1–2 leti. Septembra so prvič prestopili vrtčevski prag in odkrivajo zanimivosti bivanja v vrtcu. So mali raziskovalci, ki radi skačejo, poslušajo pesmice, rajajo in veliko objemajo.
  Skupno vse skupinam je veselje, smeh in glasba, zato radi skupaj zapojemo in zaplešemo. Tudi nagajivost nam ni tuja in to vzgojiteljice dobro vedo.
  2. trakt
  Na drugem traktu domujemo male Miške in Račke ter starejše Sovice. Miške ter Račke smo vesele, igrive in nagajive, starejše Sovice pa radovedne in ustvarjalne. Skupaj preživimo veliko časa, zato smo postali že pravi prijatelji. S svojimi vragolijami vzgojiteljicam popestrimo dan in skupaj ustvarjamo lepe spomine.
  3. trakt
  Smo veseli, razigrani,
  Smo otroci - velikani.
  Tukaj jemo, tukaj spimo,
  predvsem se radi veselimo.

  Razdeljeni smo v skupini,
  malih Žabic in Mačkonov,
  na 3. trakt so nas naselili,
  tam vse polno je balonov.

  Radi smo del vrtca Ig,
  ki zelo je nov in šik.
  Ko pa bomo res veliki,
  bomo skupaj le še na sliki.
  4. trakt
  Za devetimi gorami, za devetimi vodami, v osrčju gozda in daleč od mestnega vrveža,  je prebivalo skupaj 24 Ptičkov, 18 Medvedkov ter 23 Čebelic. Vsak dan so se igrali različne igre, najraje skrivalnice,ter igre v katerih so si razgibali svoje tačke, krila in tipalke. Kadar so bili prijatelji od igre že pošteno utrujeni, so si najraje privoščili sladek med. Toda nekega dne, ko so vsi planili v shrambo, da se spet posladkajo, spoznajo, da medu ni več. Kakšna tragedija! Zberejo se na jasi ter skujejo načrt. Zaradi njihovega dobrega sodelovanja in medsebojne povezanosti, so med zopet našli ter se sladkali do konca svojih dni.

  GOZDNA PEDAGOGIKA 2. del (Lisičke)

  11.04.2019

  Zgodnja pomlad nam je bila, zaradi lepega vremena,  zelo naklonjena. V gozdu smo preživeli dosti časa. Opazovali smo spremembe, ki so se pojavljale s prebujanjem narave. Opazovali smo prve cvetice in jih poimenovali, poslušali ptičje petje, ki je bilo iz dneva v dan glasnejše in raznoliko. Podrto deblo, veje, štori in skale so nam služili za poligon. Objemali  smo drevesa in božali njihova debla. Majhne jase smo izkoristili za rajalne igre.

  Veste v čem smo pa najbolj uživali? V sabljanju s palicami!

  TRILI, TRILI,TRILILI, UGANITE KDO SMO MI … (Lisičke)

  11.04.2019

  Začetek marca se je vse vrtelo okoli pusta!  Vse »lisičke« so uživale v maskah, rajanju in opazovanju drug  drugega. Prava škoda, da je pust samo en dan!

  V tem mesecu smo imeli tudi zaključek projekta Ciciuhec.  Knjižničarka iz knjižnice Ig nam je povedala lepe pravljice in lahko smo pobožali tudi » nastopajoče«- če smo le hoteli!

  SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK (Lisičke)

  11.04.2019

  Majhnim otrokom je težko govoriti o našem največjem pesniku in pomenu kulturnega praznika. Strokovne delavke na traktu smo se zato odločile, da bomo otrokom,v tednu pred praznikom,  predstavile različne umetniške zvrsti in dejavnosti, ki so njim blizu. V štirih dneh je vsaka igralnica pripravila dejavnost za vse otroke.  Ob druženju so otroci uživali: ob poslušanju pravljice Dobri snežak s pomočjo kamišibaja,  ob gledanju senčnih lutk v predstavi Rokavička, gledanju  animiranega filma Rokavička, reševanju ugank, besednih dopolnjevank in učenju plesnih korakov.

  PREBUJANJE POMLADI (Sovice)

  11.04.2019

  Prve dni marca smo se našemili in rajali v pustnih maskah. Prve tople in sončne dni smo preživeli na sprehodih v gozdu, po igrišču. Poslušali smo ptičje petje, ''ptičkom'' zgradili gnezdo iz naravnega materiala in poskrbeli za pomladno vzdušje v igralnici.

  LAHKIH NOG NAOKROG (Medvedki)

  11.04.2019

  Na pustni torek smo se v telovadnici zbrale vse maškare in si priredile pravo norčavo zabavo. Manjkalo ni niti flancatov, ki so nam jih pripravile kuharice. Na dan, ko se ptički ženijo, smo s spuščanjem gregorčkov v rečico obeležili začetek pomladi. Na sprehodih po gozdu smo ugotovili, da se narava že prebuja. S stetoskopom smo poslušali drevesni srčni utrip. V tem mesecu se nam je za kratek čas pridružil dijak Simon, ki nam je pokazal poskus z vodo. Odpeljali smo se na izlet in prehodili pot do Lavričeve koče na Gradišču.

  MESEC FEBRUAR PRI MUCKIH

  11.04.2019

  V mesecu februarju smo raziskovali okoliške gozdove ter travnike. Veliko smo se gibali in plesali v telovadnici ter spoznavali glasbene ritme.

  MESEC JANUAR PRI MUCKIH

  11.04.2019

  V mesecu januarju je bilo zanimivo, tako na prostem, kot v naši igralnici. Spoznavali smo rusko pravljico Babica Zima, se lopatkali pri našem vrtcu, obiskali so nas slepi in slabovidni, na koncu pa je prišla še babica Zima, ki nam je obljubila veliko snega.

  SNEŽAKOVA POŠTA IN PRAZNIČNI DECEMBER PRI MUCKIH

  11.04.2019

  V mesecu decembru se je pri Muckih veliko dogajalo, vsak dan nas je čakala Snežakova pošta, ki nas je popeljala v raznolike dejavnosti. Najbolj nam je ostal v spominu obisk Božičkove jase, obisk dedka Mraza, peka piškotov, čajanka, krašenje garderobe in smrečice ter še marsikaj …

  MESEC MAREC PRI RIBICAH

  02.04.2019

  Ker je bilo v tem mesecu kar nekaj deževnih dni, smo si dopoldneve krajšali z zgodbo Pod medvedovim dežnikom. Sami smo si izdelali rekvizite in pripomočke  (dežnik smo prebarvali z rdečo barvo), da bomo lahko nastopili pred občinstvom. Spoznavali smo lastnosti vode (barva, okus, vonj). Poimenovali in mešali smo osnovne barve.  Seznanili pa smo se tudi z novo pesmijo Janeza Bitenca, z naslovom Angina. Kadar nam je vreme dopuščalo smo se odpravili v gozd in na gozdno jaso, kjer smo se igrali in raziskovali okolico.

  DOGAJANJE PRI RIBICAH V MESECU FEBRUAR

  02.04.2019

  Mesec se je začel s tednom kulture. Za otroke smo strokovne delavke pripravile veliko zanimivih dejavnosti ( kamišibaj, senčne lutke, dopolnjevanke, rajalne in gibalne igre ...). V tem mesecu so se dejavnosti navezovale na zgodbo o Dobrem snežaku. Počeli smo veliko zanimivih stvari.  Na pustni torek pa smo se tudi našemili in rajali ob glasbi in plesu.

  MODRO SRCE (Medvedki)

  21.03.2019

  Letos smo ponovno sodelovali v projektu »PODARITE NAM MODRO SRCE«. Vsak iz med nas je povedal kaj je storil dobrega za druge. Z otroki smo naredili modra srca in jih povezali med seboj po igralnici. Vsako jutro izvajamo pet telesnih vaj oziroma pet tibetanskih obredov. Otroci so jih vzljubili in z veseljem sodelujejo. Odšli smo v gozd iskat palice različnih velikosti in debeline. Potrebovali smo jih pri sestavljanju svojega drevesa na listu.

  MOJ KRAJ (Medvedki)

  21.03.2019

  Odpravili smo se na sprehod v bližnji gozd. Skupaj z otroki smo poiskali mesto, kjer smo pticam pustili hrano. V naslednjih dneh smo opazili, da je bilo hrane vsak dan manj. V tem mesecu smo se pogovarjali o občini Ig, njenih ustanovah in kraju v katerem živimo. Veseli smo bili snega, čeprav so ga topli dnevi hitro vzeli. Bili smo deležni prav posebnega obiska dveh predstavnikov slepih in slabovidnih. Pokazala sta nam pripomočke, ki jih uporabljata v vsakdanjem življenju (palica za slepe, govoreča ura, družabne igre in knjige z Brajevo pisavo...).

  BIBA, BUBA, BAJA (Miške)

  21.03.2019

  V mesecu februarju smo nadaljevali z bibarijami. Praznovali smo kulturni praznik in zato prebirali veliko knjig. Poslušali smo klasično glasbo in risali na velik papir. Veliko smo se igrali z žebljički, katere so radi vtikali v podlago. Plesali in peli smo ob pesmici Ringa raja. Navajali smo se tudi na hojo ob »Bibi« (vrvici). Konec meseca pa smo se začeli pripravljati na pust. Otroci so se oblačili v različne kostume in oblačila.

  MEDVEDI IN MEDVEDKI (Sovice)

  21.03.2019

  V mesecu februarju so bili pri nas na počitnicah mali in veliki medvedki. Prepevali smo jim pesmice, jih umivali, hranili, peljali na sprehod, se z njimi igrali bibarije…Poleg igre z medvedi, smo tudi malo ustvarjali in praznovali rojstne dni.

  SPOZNAVAMO ŠIRŠO OKOLICO (Čebelice)

  11.03.2019

  V februarju smo se posvetili našemu velikemu pesniku in preko njega spoznavali tudi naše glavno mesto. Na začetku februarja smo se s skupino ptički odpravili na izlet po Ljubljani. Ogledali smo si nekaj znamenitosti, za konec pa smo se celo povzpeli na grad.

  Strani