Pričetek poletja (Polžki)

  Ko se je poletje pričelo, smo pri Polžkih vroč dan izkoristili za vodne igre, ob kateri smo uživali še bolj, kot si lahko predstavljate. Ob tem pa smo v prvih poletnih dneh še praznovali rojstne dni, se skupaj s starši poslovili od preteklega šolskega leta in si ogledali prireditev otrok iz skupine Ježki.

  Ob koncu šolskega leta (Bibe)

  Pred koncem šolskega leta smo pri Bibah praznovali še nekaj rojstnih dni, podelili smo različna priznanja in medalje, si ogledali prireditev otrok iz skupine Ježki in se, seveda, veliko igrali ter ustvarjali.

  PLASTELIN (Ribice)

  Igra s plastelinom je trenutno najbolj aktualna in sprejeta umirjena dejavnost v naši skupini. Ravno zato smo poleg proste igre z njim uvedle tudi vodeno igro.  Iz njega smo si naredili spiralo in s slamico, po poti pihali kroglico iz stiroporja. Iz plastelina smo na delovne liste oblikovali tudi like in spoznavali njihovo obliko. Spoznavali smo tudi številke in se učili šteti.

  IGRA S PRIJATELJI (Ribice)

  Igra na prostem je še vedno najbolj zaželena. So se pa že oblikovale prve skupinice med igro. Radi kuhamo in strežemo pijačo. Se tudi večkrat skregamo ampak se tudi zopet spoprijateljimo.  Spoznali smo kdo vse se izleže iz jajc. Izdelali smo si tudi svojo trganko, lepljenko jajce.

  ZOPET SKUPAJ (Ribice)

  Minil je karantenski čas in ponovno smo skupaj.  Veseli, da se zopet vidimo in se družimo smo se igrali prosto igro po kotičkih.  Spoznali smo klovna Jurija in njegove barvne  lasulje preko kamišibaja. Ob ilustracijah smo se naučili sami obnoviti zgodbo. Ponovili smo naučene  barve ter se naučili  imena dni v tednu. Najraje pa imamo striženje po črticah s škarjami.

  JESEN (Ribice)

  Oktober je zelo hitro minil. Veliko smo se igrali socialno družabne igre ter družabne igre za mizo. Spoznavali smo letne čase in se usmerili predvsem v jesen. Igrali smo se z drevesnim diagramom, spoznavali smo kaj je značilno za ta letni čas in kaj ne. Okrasili smo si igralnico z jesenskim listjem ter se preizkusili v vožnji s poganjalčki, v večnamenskem prostoru.

  SKUPINA RIBICE

  Začelo se je novo šolsko leto in preselili smo se v novo igralnico. Smo glasne ribice, ki rade raziskujemo, zato se veliko gibamo zunaj.  V skupino smo sprejeli tudi nekaj novih, malo mlajših otrok, ki so se že vključili v novo okolje.  Preizkusili smo se v plezanju po igralih, vožnji s kolesi in poganjalčki. Raziskovali smo okolico vrtca in iskali muco Copatarico. Poslušali smo dežne kaplje in se naučili deklamacijo o dežju. Najraje pa imamo našo teraso.

  ŠPORTNI MAJ (Medvedki)

  V mesecu maju, smo se posvetili predvsem športu na prostem, saj smo tople in sončne dneve že težko čakali. Neko dopoldne nas je pot peljala na bližnji travnik, kjer smo ga raziskovali. Ob prihajajočem prazniku športa smo si organizirali kros in športne igre. V krosu smo se pomerili v hitrosti, v športnih igrah pa smo izkazali svojo vztrajnost. Ko pa nas je ujel dež smo izkoristili telovadnico in bili tudi tam športno aktivni.

  POMLAD V ODDELKU VEVERICE

  V spomladanskem, raziskovalnem duhu smo "Veveričke" veliko časa preživele gibalno aktivno. Spoznavali smo naše gibalno spretnosti in znanja, prebirali veliko knjig, ki so nam zelo všeč, obiskali pa sta nas tudi dve lutki, kužek Piki in gosenica Biba. 

  APRILSKO VREME IN MI (Medvedki)

  Tako, kot vsi smo se na vreme v aprilu prilagodili tudi mi. Najprej smo nekaj časa ostali doma, potem pa smo ostali čas dodobra izkoristili. Rajali smo ob praznovanju rojstnih dni. Rahel dež smo izkoristili, da smo si nadeli palerine in odšli na krajši sprehod. Ker pa nas je aprilsko vreme še kar hecalo, smo s svojimi dežniki zaplesali kar v telovadnici. Izdelali smo si ˝mobilno˝ vremensko postajo, pa seveda tudi na igro nismo pozabili. Ker pa vremena ne moremo urejati sami, nas lovi še kar v mesec maj.

  ZELO LAČNA GOSENICA (Miške)

  Poslovili smo se od Muce Copatarice in se spoznali z novo pravljico Zelo lačna gosenica.

  Ogledali smo si knjigo in kamišibaj, spoznali kako se gosenica razvija, posnemali njeno gibanje, spoznavali različno hrano, prepevali pesmi ...

  Praznovali smo tudi rojstna dneva in si naredili mini »žur«.

  Vreme nam je nagajalo, saj je veliko deževalo, zato smo se gibali in telovadili v telovadnici, ob sončnem vremenu pa smo bili na terasi ali na igrišču.

  V PRIČAKOVANJU POLETJA (Račke)

  Poletje se je začelo in temperature dvignile. Tako smo mesec izkoristili za aktivnosti in ustvarjanje. Odpravili smo se v gozd, kjer smo odkrili »škratkovo vas«. Imeli smo tudi športno tekmovanje, za katero smo na koncu dobili medaljo. Ker pa poleti ne gre brez vode, smo se igrali in špricali z vodo, nato pa si odpočili na naši »plaži«. Ob vseh dejavnostih se zabavamo in veselimo.

  DEŽEVNI DNEVI (Račke)

  Mesec maj nam je prinesel malo več dežja kot smo si ga želeli. Igrali in ustvarjali smo večino v igralnici, kar pa nas ni motilo saj smo se zabavali in spoznavali veliko novega. Ko pa je dež ponehal nam je postregel z veliko luž, katere otroci obožujejo in prebudijo svojo domišljijo.

  POMLADNO VZDUŠJE (Račke)

  V mesecu aprilu smo imeli priložnost ujeti gasilce na delu. Ko so z vajo končali, so nas prišli pozdraviti, spregovorili pa smo tudi nekaj besed. V pomladnem mesecu tudi travniki in gozdovi oživijo in tako smo si v igralnici tudi mi pričarali pomladno vzdušje. Sonce nas je v tem mesecu velikokrat razveselilo, zato smo ga pridno izkoristili in bili veliko zunaj, kjer smo se igrali in izvajali športne dejavnosti. Ker pa za vse te dejavnosti potrebujemo svoje telo, smo spoznavali tudi dele telesa ter kaj vse zmoremo.

  ZAPIRANJE ENOTE STUDENČEK

  Spoštovani,
  zaradi onesnaženja vodnega vira v vodovodnem omrežju Golo - Zapotok, smo morali vse oddelke, iz enote Hribček, predčasno preseliti v enoti Krimček in Studenček, na Igu.
  Zaradi tega enota Studenček ostaja odprta tudi še v naslednjem tednu.

  O ponovnem datumu zaprtja enote Studenček vas bomo obvestili v naslednjem tednu.

  Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

  Ravnateljica

  Mateja Janežič

  Strani