NOVOSTI V MESECU SEPTEMBRU

  Spoštovani starši,

  V mesecu septembru je kar nekaj novosti in sprememb pri obračunavanju oskrbnin.

  JUNIJ PRI LISIČKAH

  Junija se je naši skupini pridružil še en deček, tako, da smo mesec začeli z uvajanjem. Sicer pa smo veliko prepevali, rajali, telovadili, razvrščali žoge po barvi in cofke lepili na steklo, pihali in lovili milne mehurčke ter si okrasili likovne mape. Lepe in sončne dopoldneva smo izkoristili za bivanje na prostem.

  LISIČKE V MAJU

  V maju smo spoznavali bibe in bibarije, na obisk je prišla velika lutka biba. Okrasili smo si igralnico, se veliko gibali zunaj, na igralih, se spuščali po toboganu, opazovali naravo v gozdu. Veliko smo prepevali, spoznavali bibe, gnetli in oblikovali plastelin.

  POMLAD PRI LISIČKAH

  Aprila smo otroci skupine Lisičk spoznavali Pikija in njegove vragolije. Tako smo prebirali knjige, brali njegove zgodbe, si ogledali krajše risanke, barvali pobarvanko s flomastri, ga z delov sestavili v celoto, večkrat pa nas je tudi obiskal – lutka Piki. Bili smo zelo ustvarjalni, saj smo okrasili svoj pirh s tapkanjem z vatiranimi palčkami in barvo, na list pa smo nalepili svojo pikapolonico. Lepo vreme smo izkoristili za sprehode z bibo, igro na prostem ter igro v peskovniku.

  MAREC PRI LISIČKAH

  Otroci skupine Lisičk smo marca veliko časa preživeli na prostem – se spuščali po toboganu, gugali na veliki gugalnici, plezali na vlak ter se igrali na kamenčkih. Odšli smo v gozd, poiskali trobentice in poizkusili zatrobiti. Igrali smo na flavto, peli pesmi o pomladi, sejali žito, ga zalivali in opazovali kako raste. Z velikega kartona smo naredili skupinski izdelek in nanj nalepili rože. Nastala pa je tudi prva skupinska fotografija, pa čeprav sredi zajtrka.

  Pričetek poletja (Polžki)

  Ko se je poletje pričelo, smo pri Polžkih vroč dan izkoristili za vodne igre, ob kateri smo uživali še bolj, kot si lahko predstavljate. Ob tem pa smo v prvih poletnih dneh še praznovali rojstne dni, se skupaj s starši poslovili od preteklega šolskega leta in si ogledali prireditev otrok iz skupine Ježki.

  Ob koncu šolskega leta (Bibe)

  Pred koncem šolskega leta smo pri Bibah praznovali še nekaj rojstnih dni, podelili smo različna priznanja in medalje, si ogledali prireditev otrok iz skupine Ježki in se, seveda, veliko igrali ter ustvarjali.

  PLASTELIN (Ribice)

  Igra s plastelinom je trenutno najbolj aktualna in sprejeta umirjena dejavnost v naši skupini. Ravno zato smo poleg proste igre z njim uvedle tudi vodeno igro.  Iz njega smo si naredili spiralo in s slamico, po poti pihali kroglico iz stiroporja. Iz plastelina smo na delovne liste oblikovali tudi like in spoznavali njihovo obliko. Spoznavali smo tudi številke in se učili šteti.

  IGRA S PRIJATELJI (Ribice)

  Igra na prostem je še vedno najbolj zaželena. So se pa že oblikovale prve skupinice med igro. Radi kuhamo in strežemo pijačo. Se tudi večkrat skregamo ampak se tudi zopet spoprijateljimo.  Spoznali smo kdo vse se izleže iz jajc. Izdelali smo si tudi svojo trganko, lepljenko jajce.

  ZOPET SKUPAJ (Ribice)

  Minil je karantenski čas in ponovno smo skupaj.  Veseli, da se zopet vidimo in se družimo smo se igrali prosto igro po kotičkih.  Spoznali smo klovna Jurija in njegove barvne  lasulje preko kamišibaja. Ob ilustracijah smo se naučili sami obnoviti zgodbo. Ponovili smo naučene  barve ter se naučili  imena dni v tednu. Najraje pa imamo striženje po črticah s škarjami.

  JESEN (Ribice)

  Oktober je zelo hitro minil. Veliko smo se igrali socialno družabne igre ter družabne igre za mizo. Spoznavali smo letne čase in se usmerili predvsem v jesen. Igrali smo se z drevesnim diagramom, spoznavali smo kaj je značilno za ta letni čas in kaj ne. Okrasili smo si igralnico z jesenskim listjem ter se preizkusili v vožnji s poganjalčki, v večnamenskem prostoru.

  SKUPINA RIBICE

  Začelo se je novo šolsko leto in preselili smo se v novo igralnico. Smo glasne ribice, ki rade raziskujemo, zato se veliko gibamo zunaj.  V skupino smo sprejeli tudi nekaj novih, malo mlajših otrok, ki so se že vključili v novo okolje.  Preizkusili smo se v plezanju po igralih, vožnji s kolesi in poganjalčki. Raziskovali smo okolico vrtca in iskali muco Copatarico. Poslušali smo dežne kaplje in se naučili deklamacijo o dežju. Najraje pa imamo našo teraso.

  ŠPORTNI MAJ (Medvedki)

  V mesecu maju, smo se posvetili predvsem športu na prostem, saj smo tople in sončne dneve že težko čakali. Neko dopoldne nas je pot peljala na bližnji travnik, kjer smo ga raziskovali. Ob prihajajočem prazniku športa smo si organizirali kros in športne igre. V krosu smo se pomerili v hitrosti, v športnih igrah pa smo izkazali svojo vztrajnost. Ko pa nas je ujel dež smo izkoristili telovadnico in bili tudi tam športno aktivni.

  POMLAD V ODDELKU VEVERICE

  V spomladanskem, raziskovalnem duhu smo "Veveričke" veliko časa preživele gibalno aktivno. Spoznavali smo naše gibalno spretnosti in znanja, prebirali veliko knjig, ki so nam zelo všeč, obiskali pa sta nas tudi dve lutki, kužek Piki in gosenica Biba. 

  APRILSKO VREME IN MI (Medvedki)

  Tako, kot vsi smo se na vreme v aprilu prilagodili tudi mi. Najprej smo nekaj časa ostali doma, potem pa smo ostali čas dodobra izkoristili. Rajali smo ob praznovanju rojstnih dni. Rahel dež smo izkoristili, da smo si nadeli palerine in odšli na krajši sprehod. Ker pa nas je aprilsko vreme še kar hecalo, smo s svojimi dežniki zaplesali kar v telovadnici. Izdelali smo si ˝mobilno˝ vremensko postajo, pa seveda tudi na igro nismo pozabili. Ker pa vremena ne moremo urejati sami, nas lovi še kar v mesec maj.

  Strani