PRAZNIČNI DECEMBER (Sovice)

  17.01.2019

  Praznično vzdušje v decembru smo si pričarali z različnimi dejavnostmi. V začetku meseca smo si decembrsko popoldne popestrili z božično delavnico, na kateri so otroci skupaj s starši izdelovali škratke iz filca in smrečice iz moosgume. Z okraski smo popestrili smrečico, ki je krasila našo garderobo.

  V dopoldanskem času smo se veliko igrali, ustvarjali, si ogledali predstavo Palček Pohajalček, se družili z otroki iz skupin Miške in Račke, si ogledali risanko, pripravili čajanko in pravi praznični ples. Seveda pa nas je obiskal tudi eden od treh dobrih mož dedek Mraz.

  VESELI DECEMBRSKI DNEVI (Medvedki)

  17.01.2019

  Na mesečnem koledarju smo imeli zabeleženo polno dogodkov, ki so se zvrstili v tem mesecu. Otroci so bili najbolj zadovoljni srečanj z dobrimi možmi. Strokovne delavke vrtca so za otroke pripravile dramsko igro in potem še težko pričakovani obisk dedka Mraza. Tudi letos smo se ob njegovih zabavnih šalah zelo nasmejali. Ker pa smo želeli videti še Božička, smo se z avtobusom odpeljali v njegovo deželo. Ko bi le lahko videli kako so bili otroci navdušeni. Tam je bila jasa z jeleni, ki so jih otroci hranili s suhim kruhom. Dan je bil obarvan s plesom in petjem, ki sta ga pripravila škrata.

  VESELI DECEMBER PRI ČEBELICAH

  15.01.2019

  Veseli december smo nestrpno pričakali. Preživeli smo ga v znamenju praznikov in družbe otrok iz skupin ptički in medvedki. Vsako jutro smo se tako dobili pred oglasno desko, kjer so nas čakale različne naloge iz adventnega koledarja (peka piškotov, ogled predstave, pižama party, obisk dedka Mraza, izdelava okraskov, okraševanje igralnice in garderobe, čajanka in obisk Božička na jasi). Dogajalo bi se nam še veliko več, vendar smo si tudi zaslužili dolge počitnice.

  MOJA OBČINA JE, 2. DEL (Čebelice)

  15.01.2019

  Tudi v novembru so se še vedno podajali na raziskovanje naše občine. Obiskali smo župana, se veliko naučili o naših prednikih, tako zelo nas je zanimalo, da smo se celo preizkusili v gradnji njihovih hiš, za konec pa smo se pomerili v družabni igri. Obiskala sta nas tudi čebelarja in v povezavi z njima smo sodelovali v natečaju eko smreka. Seveda pa nismo pozabili niti izkoristiti prvih snežink. Vsak torek pa nas je g. Mojca Rode namučila na športnih uricah.

  MOJA OBČINA JE ... (Čebelice)

  15.01.2019

  V mesecu oktobru nas je obiskala jesen. Vsak dan smo želeli izkoristiti res lepo vreme, ki nam je bilo namenjeno. Pričeli pa smo s spoznavanjem naše občine. Cel mesec je bil tako namenjen raznim dejavnostim in igram, ki so bile povezane z našo občino. V mesecu oktobru pa smo začeli obiskovati tudi obogatitvene dejavnosti (angleščino in folklora). Obe dejavnosti smo z veseljem obiskovali in se veliko novega naučili.

  BODIMO PRIJATELJI (Čebelice)

  15.01.2019

  Uvajalni mesec oz. mesec september smo začeli prijateljsko. Po dolgih poletnih počitnicah smo se znašli v novi igralnici in z novimi igračami, prijatelji pa so ostali isti oz. nekateri tudi novi. V tem mesecu smo si tako vzeli čas za okrepitev prijateljskih vezi. S pomočjo socialnih iger, štafetnih iger, družabnih iger in iger zaupanja, nam je to še kako dobro uspelo.

  VESELI DECEMBER PRI MIŠKAH

  15.01.2019

  V mesecu decembru smo imeli veliko zanimivih dejavnosti. Veliko smo ustvarjali in se igrali s škatlami. Otroci so si z zanimanjem ogledali predstavo o Palčku Pohajalčku. Nato pa brez strahu sprejeli medse dedka Mraza, s katerim smo prepevali pesmice. Več smo se tudi družili s sosednimi skupinami in organizirali čajanko, ogled risanke in novoletno zabavo. Obiskala nas je tudi harmonikašica, katero so otroci z veseljem poslušali. Zadnji dan pred prazniki pa smo imeli tudi slavnostno kosilo.

  VESELI DECEMBER PRI RIBICAH

  15.01.2019

  V veselem  decembru se je zelo veliko dogajalo. Prvič smo se odpravili na izlet in to kar k Božičku. Ker smo se z avtobusom peljali prvič, je bilo to za nas pravo doživetje. Skozi celo leto smo bili zelo pridni, zato nas je obiskal tudi dedek Mraz in nam prinesel darila. Po vrtcu pa je odmeval tudi zvok harmonike.

  Rudolfove dogodivščine

  14.01.2019

  December je bil na Hribčku zares čaroben. Bibe, Pikapolonice, Polžki in Ježki smo se vsako jutro zbrali skupaj ter pričakali jelenčka, s katerim smo potem skupaj izvajali dejavnosti. Vsako jutro smo skupaj z jelenčkom odprli in prebrali pismo na posebnem decembrskem koledarju, nato pa počeli najrazličnejše stvari. Pekli smo piškote, rajali, si ogledali predstave in kamišibaj. Prepevali smo zimske pesmi, plesali, drug drugega obdarovali. Dočakali smo obisk Dedka Mraza in se razveselili njegovih daril.

  Bibe v zadnjem mesecu leta

  14.01.2019

  Bibe smo decembra z veseljem sodelovale v dejavnostih s starejšimi otroki. Udeležile smo se čajanke, pomagale peči piškote. Pričakale smo Dedka Mraza, se razveselile njegovih daril. Igrale smo se, ustvarjale, izdelale voščilnice in okraske za smrečico. Praznični december je bil prijeten in poln smeha ter rajanja.

  Praznični Polžki

  14.01.2019

  Decembra smo Polžki poleg vsakodnevnih skupnih dejavnosti z otoki ostalih skupin naše enote izdelali smrečico za jelenčkov koledar, praznovali smo rojstne dneve, pobarvali ptičjo hišico, jo obesili na igrišču ter opazovali ptice, ki so prihajale k njej. Dočakali smo obisk Dedka Mraza, se z veseljem igrali z novimi igračami, vsak dan pa smo uživali tudi v novoletnih lučkah, ki so krasile smrečico in igralnico.

  Bibe ustvarjamo

  14.01.2019

  Novembra smo Bibe ustvarjale na različne načine - s snegom, z barvami, voščenkami, milnico, brivsko peno, z vodo ter z različnimi dodatki v vodi. Spoznale smo ščipalke in jih skušale pripenjati in odpenjati, na najrazličnejše načine smo krepile svoje zmožnosti na različnih področjih. Igrale smo se, prepevale in se imele lepo.

  Skupne dejavnosti enote v tednu Tradicionalnega slovenskega zajtrka ter v prometnem tednu

  14.01.2019

  Novembra smo se vse štiri skupine enote Hribček družile v tednu Tradicionalnega slovenskega zajtrka ter v prometnem tednu.

  November pri Polžkih

  14.01.2019

  Tudi novembra smo Polžki uživali v praznovanju rojstnih dni, navdušeni pa smo bili tudi nad snegom. Tega smo z veseljem kidali, po njem tekali, se kotalili in se kepali.
  Vozili smo se s poganjalčki, tricikli in s skiroji, izdelali čebelice, ki so krasile naše prostore, sodelovali v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk ter uživali v plesu in v igranju na inštrument.

  Polžki v oktobru

  14.01.2019

  Oktobra smo Polžki poleg dejavnosti v tednu otroka spoznali policista ter njegovo vozilo, igrali smo se na prostem in z naravnim materialom ustvarjali zunaj in v igralnici, praznovali smo rojstni dan, se udeležili kostanjevega piknika, izrezali bučo in z njo razveselili Bibe.

  Strani