SREČNO PRISPELI NA MINI POČITNICE

  Otroci z oddelkov Žabice, Medvedki in Metulji so srečno prispeli v Gozd Martuljek.

  Otroci se veselijo novih dogodivščin s prijatelji. 

  OBVESTILO - enota Sonček bo ZAPRTA od 25. do 27. 3. 2019

  Spoštovani starši,

  obveščamo vas, da bo enota SONČEK v Tomišlju od ponedeljka, 25. 3., do srede, 27. 3. 2019 ZAPRTA.

  Nekateri otroci se bodo udeležili mini počitnic v Gozd Martuljku, za preostale  otroke iz oddelka Metulji bo varstvo zagotovljeno v enoti Krimček, Cesta na Kurešček 70. Poslovni čas enote je od 5.30 do 16.45.

  Otroci bodo nastanjeni na 3. traktu (leva vrata nadstropje), v igralnici ŽABICE. 3. trakt je odprt od 7.00 do 15.45.

  Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni.

  MODRO SRCE (Medvedki)

  21.03.2019

  Letos smo ponovno sodelovali v projektu »PODARITE NAM MODRO SRCE«. Vsak iz med nas je povedal kaj je storil dobrega za druge. Z otroki smo naredili modra srca in jih povezali med seboj po igralnici. Vsako jutro izvajamo pet telesnih vaj oziroma pet tibetanskih obredov. Otroci so jih vzljubili in z veseljem sodelujejo. Odšli smo v gozd iskat palice različnih velikosti in debeline. Potrebovali smo jih pri sestavljanju svojega drevesa na listu.

  MOJ KRAJ (Medvedki)

  21.03.2019

  Odpravili smo se na sprehod v bližnji gozd. Skupaj z otroki smo poiskali mesto, kjer smo pticam pustili hrano. V naslednjih dneh smo opazili, da je bilo hrane vsak dan manj. V tem mesecu smo se pogovarjali o občini Ig, njenih ustanovah in kraju v katerem živimo. Veseli smo bili snega, čeprav so ga topli dnevi hitro vzeli. Bili smo deležni prav posebnega obiska dveh predstavnikov slepih in slabovidnih. Pokazala sta nam pripomočke, ki jih uporabljata v vsakdanjem življenju (palica za slepe, govoreča ura, družabne igre in knjige z Brajevo pisavo...).

  BIBA, BUBA, BAJA (Miške)

  21.03.2019

  V mesecu februarju smo nadaljevali z bibarijami. Praznovali smo kulturni praznik in zato prebirali veliko knjig. Poslušali smo klasično glasbo in risali na velik papir. Veliko smo se igrali z žebljički, katere so radi vtikali v podlago. Plesali in peli smo ob pesmici Ringa raja. Navajali smo se tudi na hojo ob »Bibi« (vrvici). Konec meseca pa smo se začeli pripravljati na pust. Otroci so se oblačili v različne kostume in oblačila.

  MEDVEDI IN MEDVEDKI (Sovice)

  21.03.2019

  V mesecu februarju so bili pri nas na počitnicah mali in veliki medvedki. Prepevali smo jim pesmice, jih umivali, hranili, peljali na sprehod, se z njimi igrali bibarije…Poleg igre z medvedi, smo tudi malo ustvarjali in praznovali rojstne dni.

  SPOZNAVAMO ŠIRŠO OKOLICO (Čebelice)

  11.03.2019

  V februarju smo se posvetili našemu velikemu pesniku in preko njega spoznavali tudi naše glavno mesto. Na začetku februarja smo se s skupino ptički odpravili na izlet po Ljubljani. Ogledali smo si nekaj znamenitosti, za konec pa smo se celo povzpeli na grad.

  POTUJEMO V SVET GLASBE (Čebelice)

  11.03.2019

  Za mesec januar smo si izbrali pestro temo. Cel mesec smo tako potovali po zemljevidu in spoznavali svet preko glasbe. Spoznali smo nekaj novih instrumentov, se naučili pesmico iz povsem druge države. Se preizkusili v ,,risanju,, glasbe in na koncu, ko smo že poznali ves svet od veselja zaplesali.

  JAZ, TI, MI ZA SLOVENIJO - stara plastenka za novo življenje

  V letošnjem šolskem letu smo se v Vrtcu Ig odločili, da ponovno sodelujemo v vseslovesnkem ozaveščalno-humanitarnem projektu Jaz. ti, mi za Slovenijo.

  Plastenke bomo zbirali v vseh enotah od 4. marca do 19. aprila 2019.

  Več o samem projektu in pravilih zbiranja je zapisano v prilogi.

  Polžki z medvedki

  21.02.2019

  Januarja smo Polžki v vrtec prinesli svoje plišaste medvedke, ki so postali čisto pravi člani naše skupine. Z nami so jedli, hodili na sprehode, se igrali, bili z nami na snegu in na pikniku v igralnici. Pripravili smo jim odejice, oblačila in posteljice. Medvedke smo nato izdelovali na različne načine ter z njimi tudi "poskusno" nastopili ter se ob tem pripravljali na čisto pravi nastop, ki nas čaka v prihodnosti.
  Od medvedkov se januarja še nismo ločili, saj imamo zanje še kar nekaj načrtov.

  ZIMSKA IDILA Z MUCO COPATARICO (Pikapolonice)

  21.02.2019

  V mesecu januarju smo začeli s projektom Muca Copatarica. Otroci so poslušali pravljico, jo obnavljali, si izdelali vsak svojo Muco Copatarico, zašili so copatke in tako pomagali Muci. Izdelali smo ji tudi čisto pravo hiško in kartona. Naučili smo se kar nekaj novih pesmic. Presenetil pa nas je tudi sneg, ki smo se ga zelo razveselili. Peli smo pesmice o snežakih, ga izdelali iz papirja, poskusili pa smo ga narediti tudi zunaj, vendar nam na žalost ni uspelo narediti.

  Gozd, jesen in rojstni dan (Polžki)

  21.02.2019

  Januarja smo Polžki uživali v različnih možnostih igre na prostem, ki nam jih je nudilo vreme - ko je bil sneg, smo uživali na njem, ko ga ni bilo, smo uživali v raziskovanju gozdnih plodov. Praznovali pa smo tudi rojstni dan in se ob tem zabavali.

  SENCE (Ptički)

  15.02.2019

  Sence nas spremljajo že cel mesec. Opazovali smo jih na prostem in v zaprtem prostoru. Igrali smo se z lučjo in kockami in sence igrač opazovali na stenah. Obrisovali smo senco škatle in barvali njeno senco.

  Igrali smo se na snegu in se lopatkali po hribu za našim vrtec.

  SNEŽAKOVA DEŽELA (Žabice)

  15.02.2019

  V mesecu decembru se je naš trakt spremenil v Snežakovo deželo, pri ustvarjanju le-te so nam pomagali otroci in starši. Poleg našega velikega snežaka, smo se vsako jutro zbrali skupaj z Mucki in prebrali pisma, ki nam jih je pošiljal Božiček. Vsak dan smo morali izpolniti eno od nalog.

  ČUTILA (Žabice)

  15.02.2019

  Novo leto smo začeli z novim znanjem. Spoznavati smo začeli svoje telo in kaj le-to zmore. Osredotočili smo se na čutila. Tako smo v gozdu spoznavali kakšno podlago lahko začutimo, naredili čutni spomin v vrtcu, se poigrali s škatlo presenečenja – z dotikom ugibali kaj se skriva v njej, se igrali slepe miši, Kdo se oglaša in še veliko drugih iger. Obiskala sta nas moška, ki ne vidita in nas spoznala s svetom slepih. Tudi sami smo si velikokrat nadeli maske čez oči in spoznavali kako je če ničesar ne vidimo.

  Strani