ODPIRALNI ČAS ENOT(od 17. 5. dalje)

  Spoštovani,

  od ponedeljka, 17. 5. 2021, dalje bomo pričeli z odpiranjem enot po prilagojenih časovnih okvirih, glede na potrebe prihodov in odhodov otrok.

  V priponki je zapisan odpiralni čas enot oz. traktov.

  SMERNICE ZA UPORABO ZASLONOV PRI OTROCIH IN MLADOSTNIKIH 

  V zadnjih letih se pediatri pri svojem delu vedno pogosteje srečujemo z otroki in mladostniki, ki imajo zaradi neprimerne uporabe naprav z zasloni (zaslonov) različne težave. Posebej izstopajo predšolski otroci, ki imajo zaradi neprimerne uporabe zaslonov odstopanja že zgodaj v razvoju. Naslavljanje te izredno aktualne problematike terja poenotene in strokovne usmeritve.

  Zajčki-marec

  V mesecu marcu so nas razveselile ptice, ki so žvrgolele pod oknom naše igralnice. S svojim žvrgolenjem so privabile poglede skozi okno, zato smo se odločili, da se posvetimo življenju ptic. Veliko smo se naučili o njih, jih spoznavali in prepoznavali njihovo oglašanje. Izdelali smo jim vsak svojo ptičjo hišico in gnezdece. Tudi igralnico smo okrasili z lastovicami in pomladnimi cvetlicami. Veliko časa smo preživeli v naravi, gozdu, polju.

  April - Pikapolonice potujemo z vlakom

  Končali smo z izdelavo našega vlaka. Na železniški postaji smo zgumbi kupili vozovnice, se posedli vsak na v svoj vagonček in se odpeljali na izlet.

  Marec pri Pikapolonicah

  Izdelovali smo darilca za materinski dan in dokončali lokomotivo za naš vlak. Preizkusili smo spretnost v rezanju s škarjami ter praznovali rojstni dan.

  SONČNI DNEVI (Račke)

  Marec nam je namenil veliko lepih in sončnih dni, zato smo se pogosto odpravili igrat in raziskovat v gozd ali pa kar na pohod do Gasilnega doma Ig. Ker smo vedno večji se tudi navajamo na sodelovanje in skupno igro. Spoznavamo in utrjujemo naše spretnosti in sposobnosti, ter uporabnost različnih materialov. Otroci skupine Račke v letošnjem letu sodelujejo tudi v Ciciuhcu in tako si je knjižničarka vzela čas za nas in nam preko video konference prebrala nekaj zgodb.

  VARUJMO NAŠ PLANET (Ježki)

  Mesec april je bil za nas zelo kratek mesec, poleg tega, da smo ponovno ostali doma, so bile pred nami še prvomajske počitnice. Kljub kratkosti meseca, sva se potrudili, da smo se veliko novega naučili. Zaključili smo projekt, kjer smo spoznavali človeško telo in začeli novega, kjer se bomo veliko naučili o varovanju okolja. Začeli smo s Svetovnim dnem Zemlje, ki smo ga praznovali 22. 4. 2021. Unicef je za nas pripravil dejavnost, ki smo jo lahko izvedli za uvod. Pogovarjali smo se o tem, kaj vse lahko naredimo, da ohranimo naš planet čist.

  Pomlad pri nas (Polžki)

  Ko je pomlad že dobro prišla v naše kraje, smo jo želeli prinesti tudi v igralnico, zato smo ustvarili dekoracijo, ki zdaj krasi naše prostore v vrtcu.
  V tednu ob svetovnem dnevu Zemlje smo sodelovali v Unicefovem projektu in skupaj spoznavali različne načine ohranjanja našega planeta čistega, spoznavali smo tudi, zakaj je to pomembno. Našo Zemljo smo naslikali, 22. aprila praznovali njen rojstni dan, tistega dna pa smo se odpravili tudi na čistilno akcijo skozi vas. Odpadke smo zavzeto pobirali in si zares želeli, da bi jih nabrali manj.

  Marec pri Polžkih

  Pri Polžkih smo se marca še igrali na snegu, raziskovali smo okolico vrtca, v igralnici pa plesali, se igrali, praznovali rojstni dan, prepevali in uživali v igranju na glasbene cevi.
  Konec meseca smo se s pomočjo aplikacije ZOOM srečali s knjižničarko, ki nam je predstavila nekaj pravljic. Kljub temu, da se z njo niso mogli srečati v živo, smo njene pravljice z veseljem poslušali.

  ORGANIZACIJA DELA V ČASU PRVOMAJSKIH PRAZNIKOV

  Spoštovani,

  prihodnji teden bo dežurno varstvo organizirano v centralni enoti Krimček, Cesta na Kurešček 70. Vrtec bo odprt od 6.30 do 16.00.

  V priponki je zapisana razporeditev oddelkov po igralnicah.

  Pomladno dogajanje (Bibe)

  Aprila smo se pri Bibah veliko ukvarjali z glasbo, igrali smo na harmoniko, na kitaro in na sintisajzer, prepevali smo in naše petje spremljali tudi z malimi inštrumenti.
  Zabavali smo se z baloni, se igrali z novimi igračami, konec meseca pa ob pravljici spoznavali pomen čistega okolja in za okolje skrbeli tudi sami. Sodelovali smo v Unicefovem projektu Obnovimo našo Zemljo, naš planet smo narisali, ga pobarvali, zapisali preproste načine, s katerimi lahko vsak dan skrbimo za čist planet. Dan Zemlje pa obeležili še s čistilno akcijo v okolici vrtca.

  Marec pri Bibah

  Pri Bibah smo se tudi v marcu imeli zelo lepo, izdelovali smo pomladno dekoracijo, se kljub temu še vedno zabavali tudi na snegu, ko je ta skopnel, smo navdušeno iskali trobentice in druge cvetlice.
  Po barvi smo razvrščali različne predmete, telovadili smo v igralnici in v telovadnici in hodili na sprehode.
  Z Zoom aplikacijo smo si ogledali tudi pravljično urico s knjižničarko, seveda smo pogrešali njen obisk v živo, a smo tudi na daljavo z njo preživeli prijetno dopoldne.

  SPOZNALI SMO MUCO COPATARICO (Miške)

  Preko pravljice nas je obiskala Muca Copatarica. Igrali smo se v njeni hiški, iskali svoje copate, razvrščali copate po barvah in poslušali zgodbico iz knjige in jo ob slikah obnavljali.

  Iz slanega testa smo naredili darila za naše mamice in pri tem uporabili velike valjarje, knjižničarka nam je preko zooma pripovedovala pravljice za projekt Ciciuhec in tudi nekaj otrok je prineslo knjige v vrtec, ki smo jih potem skupaj pogledali in obnovili.

  SPREJEM OTROK V VRTEC ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

  V Vrtec Ig je bilo do vključno 28. 2. 2021 oddanih več vlog, kot je bilo prostih mest, zato je Komisija za sprejem otrok v vrtec na svoji seji dne 6. 4. 2021 obravnavala vloge, določila število točk po posameznih kriterijih in prednostni vrstni red otrok. 

   

  LETNIK

  ROJSTVA

  ŠTEVILO VLOG

  POMLAD (Medvedki)

  Medvedki smo se že do dobra zbudili. Ob slikanici z naslovom Kdaj bo prišla pomlad? In medvedkom Alfijem, smo priklicali pomlad.

  Z velikim veseljem smo iskali prve znanilce pomladi in male živali, ki so se prišle pogret na prve sončne žarke. Da pa bi imeli vse to malo bližje, smo si kar sami naredili igriv medvedji travnik.

  Želimo si, da bi tudi vi, tako kot mi uživali v pomladi, pa čeprav na malo drugačen način.

  Strani