IGRA V GOZDU, BUČE IN KOSTANJ (Sovice)

  Lepo oktobrsko vreme nam je omogočilo veliko igre na prostem in v gozdu, kjer smo se igrali z listki, storži, si postavili gozdni poligon, plesali okrog dreves, jih objemali… Ogledali smo si bučo velikanko, izdelali smo lepljenko velika buča in se udeležili kostanjevega dopoldneva, kjer smo jedli pravi pečen kostanj. Odpravili smo se tudi na naš prvi pohod v sklopu projekta Mali sonček v Ptičji gaj.

  V IGRALNICI SOVICE Z NOVIMI PRIJATELJI

  Z mesecem septembrom smo se vrnili v našo igralnico Sovice in dobili dva nova prijatelja. Med poletjem smo postali veliki, začeli smo obiskovati igrala na igrišču, se podali na daljše sprehode in igro v gozd, ter se z odsevnimi jopiči in obročki na vrvici odpravili na sprehod po pločniku do oranžne hiše.

  USTVARJALNI OKTOBER (Račke)

  V Tednu otroka  smo izvedli prvi uradni pohod v Ptičji gaj, v sklopu projekta Mali sonček.  Na cilju smo se posladkali s sadnimi ploščicami. Zasluženo!  Drugače pa smo veliko ustvarjali: izdelali smo Jesenkota in mandalo iz gozdnih plodov. Risali smo s kredami in s prsti po svetlobni tabli in koruznem zdrobu.  Mesec pa smo zaključili s kostanjevim piknikom ter  ogledom buče velikanke.

  GOZDNI SEPTEMBER (Račke)

  Šolsko leto se je začelo zelo igrivo. Ker smo imeli lepo vreme smo veliko časa preživeli na igriščih, na terasi, največ pa smo si vzeli časa za raziskovanje gozda.  Plezali smo po skalah in vejah, se skrivali,  nabirali in preštevali jesenske plodove, jih odtiskovali,  primerjali …  Takrat ko nam je ponagajal dež, pa smo svoje atomčke energije pokurili v telovadnici.

  OBVESTILO

  V času jesenskih počitnic (28. 10.−1. 11. 2019) bo za vse otroke vključene v Vrtec Ig organizirano varstvo v centralni enoti KRIMČEK, Cesta na Kurešček 70.

  Poslovni čas enote Krimček je 5.30−16.45.

  Enote Studenček, Mavrica, Sonček in Hribček bodo ZAPRTE.

   

  Želimo vam prijetno preživljanje barvitih in sončnih jesenskih dni!

  Pikapolonice v novem šolskem letu

  Septembra smo Pikapolonice spoznale zgodbico Pika išče pike. V trenutku nam je prirasla k srcu, zato smo jo v skupini pogosto poslušali, si ogledali lutkovno predstavo in jo celo sami uprizorili. Igrali smo na male inštrumente, hodili na sprehode, se igrali na igrišču in imeli mini piknik na prostem. Pri Ježkih smo si ogledali njihove utrinke iz Kekčeve dežele, si ogledali njihovo lutkovno predstavo, razgibali pa smo se tudi v telovadnici.

  VABILO ŠOLA ZA STARŠE

  Vabimo vas na predavanje za starše "VARNA NAVEZANOST IN VZGOJA BREZ DRAME", ki bo v sredo, 16. 10. 2019, ob 17.30 v enoti KRIMČEK (večnamenski prostor). Predaval bo MIHA RUPARČIČ. Vsebino predavanja si lahko preberete na oglasni deski oddelka ali na spletni strani pod rubriko svetovalna služba/šola za starše.

  VESELIMO SE SREČANJA Z VAMI.

  Ježki v novem šolskem letu

  Na začetku šolskega leta smo se Ježki odpravili v Kekčevo deželo in tam preživeli čudovit dan.
  Že pred tem smo si skupaj s Pikapolonicami in s Polžki nabirali kondicijo, ko smo se odpravili na skupni pohod skozi Hrastje, na poti pa uživali tudi v mini pikniku.
  Na prostem smo se zabavali v vsakem vremenu, ko je bilo vetrovno, smo se z vetrom in s papirnatimi trakovi navdušeno igrali.

  Pri Bibah že plešemo in rajamo

  Male Bibe se uvajamo že mesec dni. Na začetku nam je bilo kar težko, tako otrokom, staršem in tudi nam vzgojiteljicam. Potočili smo kar nekaj solzic in se tudi nasmejali. Zdaj nam gre že tako dobro, da skupaj rajamo, pojemo, ustvarjamo in se igramo. Zares se imamo lepo.

  POLŽKI RASTEMO, SPOZNAVAMO, UTRJUJEMO …

  September je hitro minil. Navadili smo se novih prostorov, prijateljev in vzgojiteljic. Veliko smo delali na tem, da smo se spoznali. Sklenili smo veliko novih in utrdili stara prijateljstva. V tem mesecu smo praznovali dva rojstna dneva. Poslovili pa smo se tudi od deklice, ki je odšla v drug vrtec. Veliko smo se igrali zunaj, ker smo želeli izkoristiti še zadnje tople dni. Opravili smo že prvi daljši sprehod v okolici vrtca. Opravili smo ga skupaj z otroki skupin Pikapolonice in Ježki.

  NASVIDENJE JUNIJ, POZDRAVLJENO POLETJE

  Vroče nam je bilo, zelo vroče, vendar zabavno. Praznovali smo rojstne dneve otrok, ki praznujejo poleti, vendar nas takrat ni pa smo si zabavo privoščili že prej. Poslovili smo se tudi od našega vrtca in se čez poletje preselili v 'ta velikega'.

  POMLAD PRIHAJA V APRILU

  Gledali in čakali smo to pomlad, da s seboj pripelje sonce in toplo vreme. Hodili smo ven tudi, če je ni bilo, ji pisali in jo prosili naj pride. Šli smo na ogled velikonočne razstave v Vrbljene. Tete in strici, ki so pripravili razstavo so nas z veseljem sprejeli in nas pogostili.Obiskala nas je tudi gospa, ki nam je povedala kako si moramo umivati zobke in roke. Ker smo se potrudili, nam je sonce obljubilo, da pride.

  ŠE KAČA SE GREJE V TOPLEM MAJU

  V začetku maja smo se udeležili krosa na hipodromu Vrbljene. Naš moto je postal 'Ni važno zmagati, ampak tekmovati' in v tem smo uživali - da smo lahko tekli, skakali, preskakovali ovire, preizkušali naše moči,... Vključili pa smo se tudi v projekt spoznavanja ogroženih živalskih vrst v Sloveniji. Izbrali smo si progastega goža, ga spoznali in na koncu tudi izdelali.

  OBVESTILO - ORGANIZACIJA DELA V ZADNJEM TEDNU AVGUSTA

  obveščamo vas, da bodo od ponedeljka, 26. 8. 2019, dalje odprte vse enote Vrtca Ig.

  Prav tako že v ponedeljek pripeljete otroka v enoto, igralnico, v kateri bo njegov oddelek nastanjen v novem šolskem letu. Vzgojiteljice vaših otrok vas bodo, v primeru, da oddelek menja igralnico, pravočasno obvestile kam pripeljete otroka.

  V kolikor je prišlo do kadrovske spremembe strokovnih delavk oddelka, smo vas o tem že obvestili, drugače par vzgojiteljic ostaja isti.

   

  Strani